Média
Pető Zoltán, hirado.hu főszerkesztő / fotó: Balogh Zoltán, MTI

Főszerkesztőt váltott a közmédia

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 07. 17. 11:00

Korábban a témában:

Pető Zoltán vette át nemrégiben a hirado.hu főszerkesztését – tudta meg a 24.hu. Pető azt a Sályi Lőrincet váltotta, akit tavaly november közepén, kilenc hónapnyi, a hirado.hu-nál végzett munkája után nevezett ki a közmédia internetes megjelenéseit gondozó Újmédia és Teletext Kft. online főszerkesztőnek, és akit azt megelőzően sokan inkább Magyarország romániai konzuljaként ismertek. (Sályi tavaly novemberi kinevezésével egyszerre lett egyébként az Újmédia és Teletext Kft. tartalomigazgatója Kobza Miklós, Orbán Viktor volt fotósa.)

A hirado.hu élére kinevezett Pető Zoltán tavaly augusztusban még a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként nyilatkozott portálunknak, pár hónappal később pedig már a Petőfi csatornaigazgatójaként szerepelt a hírekben. Idén május végén azonban a Petőfi Rádió vezetésében ismét változás történt, ekkor érkezett Tiszttartó Titusz a csatorna élére.

Pető Zoltán a közmédia előtt a Simicska Lajos érdekeltségei közé tartozó Music FM-nél dolgozott mint hírszerkesztő, ám miután a rádió tulajdonosa a “g” betűs jelzővel illette Orbán Viktort, Pető távozott a rádiótól. Ezzel kapcsolatban a portálunkon vele megjelent interjúban meg is erősítette, hogy Simicskának a miniszterelnökre vonatkozó kijelentései miatt jött el. Azt is állította, hogy tulajdonosi részről megjelent egy nyomásgyakorlás a hírek befolyásolására, ám a közmédia kötelékében már teljes mértékben szabadon dolgozhat.

Százmilliós veszteség a közmédia online cégénél

A hirado.hu-t működtető Újmédia és Teletext Kft. egyébként jelentős, százmillió forint feletti veszteséggel zárta a tavalyi évet, holott még növelte is árbevételét a vállalat. A veszteség azért is szembeötlő volt, mert az MTVA ernyője alá tartozó vállalat az elmúlt években minden alkalommal nyereséges volt, még ha szerényen is. A közmédia vállalatának gazdálkodásáról egyébként sokat elmond, hogy milliókat költött a kft. szinte senki által nem olvasott blogokra.

Vaszily Miklós
Vaszily Miklóst alelnöknek választotta a MEME
A közmédia első emberén kívül még Bartosz Witak került be alelnöknek Vidus Gabriella és dr. Tóth Csaba helyére a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete vezetőségébe.

Kiemelt kép: Pető Zoltán, a hirado.hu főszerkesztője 2016 nyarán a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként interjút ad a 24.hu-nak / fotó: Balogh Zoltán, MTI

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.