Média

Főszerkesztőt váltott a közmédia

Pető Zoltán, hirado.hu főszerkesztő / fotó: Balogh Zoltán, MTI
Pető Zoltán, hirado.hu főszerkesztő / fotó: Balogh Zoltán, MTI

Pető Zoltán vette át nemrégiben a hirado.hu főszerkesztését – tudta meg a 24.hu. Pető azt a Sályi Lőrincet váltotta, akit tavaly november közepén, kilenc hónapnyi, a hirado.hu-nál végzett munkája után nevezett ki a közmédia internetes megjelenéseit gondozó Újmédia és Teletext Kft. online főszerkesztőnek, és akit azt megelőzően sokan inkább Magyarország romániai konzuljaként ismertek. (Sályi tavaly novemberi kinevezésével egyszerre lett egyébként az Újmédia és Teletext Kft. tartalomigazgatója Kobza Miklós, Orbán Viktor volt fotósa.)

A hirado.hu élére kinevezett Pető Zoltán tavaly augusztusban még a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként nyilatkozott portálunknak, pár hónappal később pedig már a Petőfi csatornaigazgatójaként szerepelt a hírekben. Idén május végén azonban a Petőfi Rádió vezetésében ismét változás történt, ekkor érkezett Tiszttartó Titusz a csatorna élére.

Pető Zoltán a közmédia előtt a Simicska Lajos érdekeltségei közé tartozó Music FM-nél dolgozott mint hírszerkesztő, ám miután a rádió tulajdonosa a “g” betűs jelzővel illette Orbán Viktort, Pető távozott a rádiótól. Ezzel kapcsolatban a portálunkon vele megjelent interjúban meg is erősítette, hogy Simicskának a miniszterelnökre vonatkozó kijelentései miatt jött el. Azt is állította, hogy tulajdonosi részről megjelent egy nyomásgyakorlás a hírek befolyásolására, ám a közmédia kötelékében már teljes mértékben szabadon dolgozhat.

Százmilliós veszteség a közmédia online cégénél

A hirado.hu-t működtető Újmédia és Teletext Kft. egyébként jelentős, százmillió forint feletti veszteséggel zárta a tavalyi évet, holott még növelte is árbevételét a vállalat. A veszteség azért is szembeötlő volt, mert az MTVA ernyője alá tartozó vállalat az elmúlt években minden alkalommal nyereséges volt, még ha szerényen is. A közmédia vállalatának gazdálkodásáról egyébként sokat elmond, hogy milliókat költött a kft. szinte senki által nem olvasott blogokra.

Vaszily Miklós
Vaszily Miklóst alelnöknek választotta a MEME
A közmédia első emberén kívül még Bartosz Witak került be alelnöknek Vidus Gabriella és dr. Tóth Csaba helyére a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete vezetőségébe.

Kiemelt kép: Pető Zoltán, a hirado.hu főszerkesztője 2016 nyarán a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként interjút ad a 24.hu-nak / fotó: Balogh Zoltán, MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik