Média

Főszerkesztő távozott a TV2 csoporttól

Spíler TV
Spíler TV

Épp egy éve, hogy bejelentették, Pehl Bernadett lett a TV2 Média Csoporthoz tartozó Spíler TV főszerkesztője. A szakember lelkesen nyilatkozott akkoriban a sportcsatornával kapcsolatos terveiről, vagyis úgy tűnt, hosszútávúak a tervei a cégnél:

Visszatérni oda, ahol a televíziós pályám legtöbb idejét töltöttem izgalmas és motiváló is egyben. A régi kollégák mellett remek csapattal találkoztam, biztos vagyok abban, hogy kiváló időszak elé nézünk közösen

– mondta tavaly, a visszatéréssel arra utalva, hogy pályája korábbi szakaszában dolgozott már a TV2-nél mint a Tények sport témákért felelős munkatára.

Egy sportklub oldalán megjelent hír alapján viszont kiderült, hogy nemrég máris távozott a Spílertől. Pedig ráadásul épp most a nyáron indul Andy Vajna Spíler 2 és Spíler 3 tévécsatornája is.

Meg is van az utód

Választ kaptunk a TV2 Média Csoport sajtóosztályáról, ahol elmondták: Pehl Bernadett közös megegyezéssel távozott, utódja Hetthéssy Zoltán, ő lett a Spíler tévék csatornamenedzsere, munkáját a programigazgató irányításával végzi. A szakember a Spíler TV indulása óta meghatározó alakja a csapatnak.

Az ATV stúdiója. Fotó: 24.hu/Berecz Valter
Plusz híradó az ATV-n
Ettől a héttől déltől is jelentkezik Híradóval az ATV.

Pehl Bernadett a Vasas SC jégkorongcsapatához ment át operatív vezetőnek. Itt Szuper Levente hokicsapatát vezeti. Nyilatkozott a sportcsapat weboldalának és a kreativ.hu-nak is. Utóbbinak ezt mondta:

Aki ismer, tudja, hogy szenvedélyes rajongója vagyok a sportágnak, Leventét pedig régóta ismerem, tudom, hogy profi szakmai munkát végez Ladányi Balázzsal együtt a Vasas hokicsapatánál. Így számomra egyértelmű volt, hogy ha hív, és lehetőségünk lesz együtt dolgozni, akkor csatlakozom a hozzájuk. Főleg most, amikor eldőlt, hogy a Vasasnak a következő szezontól az Erste Ligában induló felnőtt csapata lesz. Levente és Balázs viszik a szakmai munkát, én minden egyéb teendővel segítem a klubot. Az a célunk, hogy megmutassuk milyen lehetőségek rejlenek egy klubban a jégkorong-mérkőzéseken túl. Szponzori megállapodásokon dolgozunk, minden egyes felületünk, a közönségtalálkozóink, a mezünk, a merchandise termékeink, a meccs alatti büfénk, az eredményjelzőnk egy professzionális közösségépítő klub imidzsét kell hogy keltsék rövid időn belül

– nyilatkozta a volt főszerkesztő.

Pehl Bernadett
Pehl Bernadett. Fotó: TV2 sajtószoba

Szuper Levente szakosztályi igazgató a vasassc.hu-nak nyilatkozva hozzátette:

Nagyon örülök, hogy Beri elfogadta a hívásunkat és a jövőben a Vasas Jégkorong sikeréért veti latba szakmai és emberi kvalitásait. Korábban azt mondtam, mindenünk megvan ahhoz, hogy stabil tagjai legyünk az Erste Ligának, van első osztályú csarnokunk, kiváló utánpótlás-bázisunk, remek edzői stábunk, erős támogatók is csatlakoztak hozzánk, ráadásként pedig most igazoltunk egy olyan kollégát, akinek a tapasztalatait nagyban tudjuk kamatoztatni a jövőben. Beri rutinja szervezési és kommunikációs szakmai oldalról egyaránt erősítés a csapatnak. Az már csak hab a tortán, hogy KHL-es rutinja is van.

Az MTVA-vezér ügyvezetővé tette az embert, aki lehallgatta
Furcsa személyi változások zajlottak az elmúlt napokban a közmédiánál és leányvállalatánál.

A TV2 sportcsatornájának élére tavaly júniusban kinevezett, majd idén májusban távozó Pehl Bernadett pályáját a TV3-nál kezdte szerkesztőként, ezzel egyidőben a Nemzeti Sportnál volt külsős munkatárs. Publikált a Reformban, a CKM-ben, az év végi Sport évkönyvek rendszeres szerzője volt. Részt vett a TV2 elindításában, hat évig a Tények sportszerkesztőjeként dolgozott. Ezt követte az AMC csapata, amelynek előbb szinkronkoordinátora volt, majd öt évig a Sport TV gyártási osztályának élén felelt Románia, Szlovákia, Csehország és Magyarország teljes körű gyártási területéért. TV2-s főszerkesztői kinevezését megelőzően elsősorban projektvezetői és tanácsadói feladatokat látott el.

A nyárra beígért Spíler 2 és Spíler 3 csatornákon egyébként a már jól ismert sportágak mellett a Bajnokok Ligája (BL) mérkőzéseit is nyomon követhetik a labdarúgás iránt érdeklődők. Az UEFA-val kötött hosszútávú szerződés értelmében a 2018 és 2021 közti szezonokban az európai kupaküzdelem mérkőzései is látható lesz. Minden forduló, minden játéknapján lesz Bajnokok Ligája közvetítés is, ígérte a médiavállalat, mely a két új sportcsatornával, valamint a szintén már idénre tervezett Jocky TV-vel és Moziverzum csatornákkal éri el az év végére, hogy 15 csatornája legyen. A két új sportcsatorna egyébként román joghatósággal indul. Ez azt jelenti, hogy nem a magyar, hanem a román médiatörvénynek kell megfelelniük, illetve az adót is Romániában kell majd fizetni a keletkező nyereség alapján.

Kiemelt kép: Pető Zoltán, a hirado.hu volt főszerkesztője még a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként 2016 augusztusában interjút ad a 24.hu-nak. Fotó: Balogh Zoltán, MTI
A hirado.hu ismét főszerkesztőt váltott
Pető Zoltán, a Petőfi Rádió egykori főszerkesztője leköszönt a hirado.hu éléről is. Utódja - legalábbis átmenetileg - a Marslakók sorozat egykori online szerkesztője.
Az Epic Drama csatornán sugárzott, a Falu egyik jelenete. Credits: All3Media
Új tévécsatorna a UPC-nél
A kábelszolgáltató az Epic Drámával bővítette kínálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik