Média

Bodolai: Az Index megy tovább

Az index.hu hírportált nem érinti a Simicska-érdekeltségek tegnap bejelentett eladása – nyilatkozta a Kreatívnak Bodolai László, a portált működtető Index.hu Zrt. igazgatóságának és az azt tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítványnak az elnöke.

Bodolai a szakportálnak azt mondta, Simicska érdekeltségeinek eladása azért nem érinti az Indexet, mivel annak a tulajdonosa teljes egészében a Magyar Fejlődésért Alapítvány, így az nem tartozik bele Simicska Lajos gazdasági érdekkörébe. (Spéder Zoltán, az Index volt tulajdonosa úgy adta el korábban az Indexet Simicska Lajosnak, hogy a nagyvállalkozó ezután egy újonnan létrehozott alapítványba helyezte el azt.)

Bár az Index az alapítvány tulajdonában van, a Kreatív szerint találgatás indult, hogy esetleg a Simicskára jellemző rejtett, például opciós szerződésekkel, vagy más záradékokkal esetleg mégis pénzzé tehetné a veszprémi nagyvállalkozó a portált.

Bodolai viszont határozottan azt mondta most, hogy az Index zavartalanul működik tovább, és ahogy eddig, a jövőben is piaci bevételekből fogják finanszírozni a lap kiadását. Ziegler Gábor, a portál hirdetési felületeit értékesítő CEMP Sales House ügyvezető igazgatója hozzátette, továbbra is elsődleges bevételi forrásuk a hirdetés, és az Index a reklámértékesítő ház portfóliójának legértékesebb eleme. A Kreatív azt is írja, hogy az Index bevételhez jut azon partneroldalaktól is, amelyek nem az Indexet birtokló alapítvány tulajdonában vannak (Femina, Dívány, Totalcar, stb.), ugyanis fizetnek az Indexen belüli megjelenésért az Index.hu Zrt.-nek. Emellett az Index igyekszik alternatív bevételi forrásokra is szert tenni, nemrég például könyvkiadásba is belekezdtek.

Csökkenő árbevétel

Az Opten adatbázisa alapján egyébként az Index.hu Zrt. árbevétele a 2015-ös 2,17 milliárd forintról 1,43 milliárdra esett vissza 2017-ben, míg adózott eredménye 99 millió forintra zsugorodott a 2015-ös 275 millió forinthoz képest. Igaz, 2016-hoz képest, amikor az évet 93 millió forint veszteséggel zárták 1,79 milliárd forint bevétel mellett, az eredmény soron javítani tudtak, még ha az árbevétel esését egyelőre nem is tudták megállítani.

Simicska is úgy számolt: Orbán marad 2030-ig
Annak, hogy az oligarcha feladta, nemcsak üzleti, hanem lélektani okai is voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik