A következő élő közvetítés része Ukrán dróncsapás érhetett orosz energetikai létesítményeket

Ukrán dróncsapás érhetett orosz energetikai létesítményeket

Genya SAVILOV / AFP
Genya SAVILOV / AFP

Ukrán dróntámadás rongálhatott meg energetikai létesítményeket az oroszországi Orjol és Kurszk régiókban – írja a Kyiv Independent orosz regionális kormányzók jelentéseire hivatkozva.

  • Eszerint Roman Sztarovojt, a kurszki terület kormányzója helyi idő szerint este 11 óra körül jelentette, hogy egy ukrán dróntámadás megrongálta az elektromos vezetékeket Ponyri faluban, ami miatt megszűnt az áramszolgáltatás a térségben.
  • Néhány órával később az Orjol régió kormányzója, Andrej Klicskov arról számolt be, hogy a Glazunovszkij és Szverdlovszkij körzetekben lezuhant drónok energetikai létesítményeket rongáltak meg. Ezt követően számos háztartásban szintén szünetelt az áramszolgáltatás.
  • Vaszilij Anohin területi kormányzó szerint a Szmolenszki régió energetikai infrastruktúráját is ukrán drónok támadták meg, de károkról nem érkezett jelentés.

Az elmúlt hetekben az ukrán erők dróncsapások egész sorozatát hajtották végre, amelyek célja az orosz olajipar megkárosítása volt. Április 20-án egy orosz energetikai infrastruktúra elleni nagyszabású támadás során állítólag tűz ütött ki egy üzemanyag-tárolóban a Szmolenszki régióban.

Az orosz energetikai célpontok elleni csapások miatt amerikai részről bírálatok érték Ukrajna vezetését. Az amerikaiak világossá tették, hogy Washington nem támogatja az orosz olajfinomítók elleni támadásokat, mivel ezek veszélyeztethetik a globális energiapiacot.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik