Szórakozás

Voksán Virág: Vidéki felfogás szokott lenni, hogy a pasi hazaér, fölrakja a lábát az asztalra, a felesége elé löki a sört

Tulok András / RTL Klub
Tulok András / RTL Klub
Párjával már a kapcsolatuk elején eldöntötték, hogy ők közösen viszik majd a háztartást.

A Fókusz legutóbbi adásában a párok házimunka-megosztása is téma volt: a riportban Voksán Virág elmondta, hogy ő a hagyományos mintát látta otthon, tovább vinni viszont nem szerette volna ezt a megoldást a saját kapcsolatába.

Nálunk is apukám az, aki nem nagyon csinál házimunkát, mindent anyukám csinál, ami takarítás, mosás, főzés. Láttam, hogy ez anyukámat azért nagyon megviseli hosszútávon, főleg ahogy idősödik. Akkor úgy eldöntöttem, hogy nem szeretném, ha nálam ez így lenne

magyarázta a lemezlovas, aki tíz évvel ezelőtt jött össze gyerekei apjával, akivel viszonylag hamar össze is költöztek, és jó előre lefektették a ház körüli teendőkre vonatkozó szabályokat.

Lefektettük a szabályokat a takarítás és a házimunka terén, hogy nálunk ez munkamegosztással fog működni, és nem úgy, mint az ilyen régi elveket valló… általában ez ilyen vidéki felfogás szokott lenni, hogy a pasi hazaér, fölrakja a lábát az asztalra, a felesége elé löki a sört és utána bekapcsolja neki a meccset.

Hozzátette, náluk megvan, ki mihez ért, és „nem rondítanak bele egymás dolgaiba”. Ő inkább takarít, míg a férje főz, a kert körüli munkákat pedig közösen végzik. Az apróbb feladatokba a gyerekeik is besegítek: Voksán azt mondja, játékosan igyekszik őket erre ösztönözni, megkérdezve például, melyikük szeretne segíteni neki lehozni a szennyest vagy belepakolni a szennyestartóba, amiért versenyezni is szoktak.

A riportban Czutor Zoltán és Czutor-Kilián Zsanett is megszólaltak a témáról: mint kiderült, ők a hagyományos családmodellben hisznek, a zenész viszont hangsúlyozta, hogy feleségével alakítják egymást, figyelnek egymás erősségeire és gyengeségeire, úgy véli ugyanis, hogy jobban fenntartható a családi béke, ha mindenki kiveszi a részét a házimunkából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik