Nagyvilág

Betörtek a börtönbe az erőszakolóért, kihozták és meglincselték

akasztas(960x640).jpg (kötél, akasztás, )
akasztas(960x640).jpg (kötél, akasztás, )

Az indiai város rendőrsége nem tudta időben megfékezni a többezer fős tömeget. A településen kijárási tilalmat léptettek életbe. A lincselés hátterében etnikai feszültségek állnak.

Brutális módon lincseltek meg egy 35 éves férfit az India keleti részén található Nágaföld kereskedelmi központjának számító Dimapúr városában csütörtök éjjel – jelentette a helyi sajtó. A muzulmán hitű bangladesi férfit egy szigorúan őrzött – Hindustan Times jellemzése szerint “erődszerű” – börtönben tartották fogva, miután egy, a nága néphez tartozó 19 éves lány azzal vádolta meg, hogy többször is megerőszakolta.

Syed Farid Khant előző hét kedden tartóztatta le a helyi rendőrség, és a nemi erőszakkal vádolt bangladesi bevándorló állítólagos tette felszította a nágák és bangladesi bevándorlók közötti ellentétet. Csütörtökön a nága diákszövetség vezetésével több szervezet is tüntetett Dimapúrban, a férfi példás megbüntetését követelve.

A tömeg – ami egy magas rangú helyi rendőrtiszt elmondása szerint nagyjából négyezer fős, míg a Hindustan Times cikke szerint 90 ezres volt – végül megrohamozta a börtönt, és két kaput is ledöntve betörtek az épületbe. Majd az őröket legyűrve az utcára rángatták a nemi erőszakkal vádolt Khant, meztelenre vetkőztették, és agyonverték. Véres holttestét egy motorra kötve vonszolták végig a város utcáin, és végül a város egyik fő látványosságának számító óratorony kerítésére kötözték.

A tömeget a rendőrség képtelen volt megfékezni, és csak nézték lincselést. Csak akkor léptek közbe, amikor a holttestet a kerítésre kötözték. A beszámolók szerint ezután összecsapások törtek ki a tüntetők és a rendőrök között, amiben egy 25 éves demonstráló meghalt. A lincselést végző tömeg több bangladesi boltot is felgyújtott, valamint legalább tíz rendőrautó is lángok martalékává vált. A városban a hatóságok kijárási tilalmat vezettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik