Kultúra

Akinek Zendaya fogja a teniszütőjét, nem tud többé a játékra figyelni

InterCom
InterCom
A tavalyi velencei filmfesztiválról a színészsztrájk miatt idén tavaszra halasztott Challengers a legerotikusabb film a teniszről, amit eddig láttunk. Ez nem is olyan meglepő, mivel rendezője a Szólíts a neveden és más érzéki filmek mestere, Luca Guadagnino. Ő vezet be három teniszjátékos szerelmi háromszögébe, ahol Zendaya játssza a végzet asszonyát. Vigyázat, lehet, hogy a film után úgy indulunk a sportszaküzletbe, mint más a szexshopba. Kritika.

Amikor Luca Guadagnino nagysikerű filmjét, a Szólíts a neveden-t annak idején az év legszexibb filmjének kiáltottuk ki, már sejtettük, hogy az olasz rendezőnek jelenleg nincs vetélytársa az érzéki filmek versenyében. Ha van vezérfonal, amely összeköti a kilencvenes évek végén indult rendezői pálya különböző darabjait iskolai nevelődési történettől egy szenvedélyes úriasszony portréján át a szabadság ízébe és egymásba belekóstoló kannibálok road movie-jáig, az éppen a vonzódás természetére irányuló, kielégíthetetlen kíváncsiság.

Márpedig a legyűrhetetlen vonzalom, a csillapíthatatlan szenvedély rendszerint önmagunk feladására kényszerít, Guadagnino filmjei emiatt az önbizalom megrendüléséről is szólnak. Röntgenképek a törékeny lélekről.

Innen nézve szinte törvényszerű, hogy Guadagninónak el kellett jutnia a sportfilmekig, ahol a fizikai sérülések nemcsak karriereket, hanem személyiségeket törnek ketté, a nagy riválisok pedig olyan intenzív, kölcsönös függésen alapuló viszonyt alakítanak ki egymással, amely rokon a mindent elsöprő szerelemmel.

Változunk. Csatlakozz hozzánk!
Regisztrált olvasóink mostantól exkluzív hírleveleket, cikkeket olvashatnak, mint ez is. És ez csak a kezdet. Lépj be az olvasáshoz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik