Közélet

Dühös tömeg verte agyon a nemi erőszakolót

Azért rohanták le és kezdték el verni az 52 éves férfit az utcán, mert egy 19 éves lány felismerte benne erőszakolóját.

Az agyonvert férfi pár nappal korábban szabadult a börtönből, ahol egy testi sértéses ügy miatt ült, és éppen az amerikai Baltimore egyik utcáján sétált, amikor a fiatal nő meglátta. Latiqwa Mayes ekkor elkezdte kiáltozni apjának, hogy a férfi megerőszakolta őt, valamint, hogy szexuális bűnöző. Ezt többen is meghallották az utcán lévő és a közelben kosárlabdázó fiatalok közül, akik ekkor az apa és lánya segítségére siettek – jelentette a helyi sajtó.

A wbaltv.com cikke szerint nagyjából tízen támadtak rá Donald Robinsonra, miután lerohanták és lefogták. A beszámoló szerint ütlegelni és rugdosni kezdték, és egyikük még egy útjelző bóját is bevetett fegyverként a férfi ellen, akiz gázspray-el is lefújtak. A 16-24 éves fiatalokból álló társaság csak akkor hagyta abba a verést, amikor egy rendőrautó jelent meg a helyszínen. Robinsont kórházba szállították, de már nem sikerült megmenteni az életét, és belehalt sebesüléseibe.

 
A baltimore-i rendőrség tagjai a támadás helyszínén
Fotó:WBALTV 

Egy szemtanú a wbaltv-nek elmondta: Robinson folyamatosan azt magyarázta a támadóinak, hogy „nem ő tette, nem ő tette”, valamint, hogy rossz emberre támadtak rá.

Mint kiderült, a még 2013 szeptemberében agyonvert férfinak igaza volt. Tényleg nem erőszakolta meg Latiqwa Mayes, aki hamisan vádolta meg erőszakkal aznap este a férfit – írta a Baltimore Sun.A nőt, apjával együtt pár napja tíz évig tartó börtönbüntetésre ítélte egy helyi bíróság a férfi halála miatt.

Mint a nyomozás kiderítette, Robinson azért volt börtönben, mert betört Mayes lakásába, és rátámadt szobatársára. A most már húszéves nőnek azonban nem tetszett, hogy újra szabadlábon látja Robinsont, és ezért uszította rá az utcán lévő embereket – írta a Sun. Ügyvédje szerint a nőnek nem volt célja, hogy a férfi megöljék, csak azt akarta, hogy ne tegye be a lábát soha többet a környékre. A nő és az apa is beismerő vallomást tett. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik