Közélet

Toroczkai László: Ha áprilisban bejutunk a parlamentbe, a következő választást megnyerjük

Farkas Norbert/24.hu
Farkas Norbert/24.hu

Én is látom, hogy míg a két oldal egymással verseng az oltásterrorban, olyan emberek állítanak meg az utcán és jönnek el a tüntetéseinkre, akik soha korábban egy Mi Hazánk-os tüntetésre nem jöttek volna el. Tehát nem lehet arról beszélni, hogy a választásokon mi lesz a végeredmény, ez teljesen értelmetlen

– mondta a Telexnek adott interjújában Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, aki arra számít, hogy bekerülnek a parlamentbe.

Toroczkai szerint a Fidesz jelenleg „hihetetlenül felelőtlen, a saját hatalmát próbálja megtartani”.

Én azt gondolom, ebből államcsőd lesz. És nem vagyok benne biztos, hogy négy évet kell majd várnunk egy újabb választásra. De ha mi bejutunk a parlamentbe, a következő választásokat megnyerjük

– jelentette ki a politikus. Úgy gondolja, hogy „a Fidesszel egy lassú nemzethalál vár Magyarországra, a balliberálisokkal gyors.” Toroczkai arról is beszélt, hogy senkinek a javára nem fognak visszalépni az egyéni körzetekben.

Azt tapasztalja, hogy az elmúlt bő egy évben „a Fidesz nem csak totális elhallgatást, cenzúrát alkalmaz, hanem el is kezdett tüzelni rájuk”.

 Baromira nem örül nekünk a Fidesz, sőt jó ideje kifejezetten károsnak és ellenségnek tart minket, ezt mindenhol érezzük

– nyilatkozta.

Toroczkait arról is kérdezték, hogy lehet-e melegfelvonulás Ásotthalmon.

Én senkit sem nyomtam el, egyetlen ilyen ásotthalmi nem akart ilyen felvonulást tartani. Budapestről hoztak le busszal ellenem tüntetni homoszexuálisokat, akikkel szemben én tartottam vissza az ásotthalmiakat. Nem értek egyet a homoszexuális felvonulással, de a Kúria megsemmisítette az ezt tiltó önkormányzati rendeletünket

– válaszolta.

Torczkait rosszul érintette a homofób pedofiltörvény mégpedig azért, mert „a Fidesz ezt ellopta tőlünk. Ez már része annak a rivalizálásnak, amit a Fidesz velünk szemben folytat. Meggyőződésem, hogy a Fidesz ezt a törvényt soha nem fogadja el, ha Dúró Dóra nem csinálja meg a könyvdarálást.

Nem tartja kizártnak, hogy van cigány tagja a Mi Hazánknak, majd arról beszélt, hogy:

Ásotthalmon van egy Gyula nevű cigány ember, akit személyesen ismerek, tudom róla, hogy becsületesen élő és dolgozó ember. A lelkiismeretem nem engedné, hogy Gyulát önmagában azért bántsa bárki, mert cigány.

Az interjúból kiderül az is, hogy Torczkai kétszer átesett a koronavíruson, és nincsen beoltva. Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltje vagyok – tette hozzá. Azt látja, hogy az oltás nem állítja meg a vírust, a koronavírusról pedig elmondása szerint „olyan kutatómunkát végeztem, hogy most már professzorokkal, biológusokkal szoktam vitázni a témáról.” Toroczkai a többi között azzal érvvel, hogy „itt vagyunk sok százezren Magyarországon is, akik oltás nélkül átestünk a koronavíruson, és nem haltunk bele”. Toroczkai azt is állítja, hogy a Mi Hazánk „százával-ezrével kap bejelentéseket az oltások mellékhatásairól. Főleg nőktől.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik