Közélet
Budapest, 2018. december 12.
Papírlapokat szórnak a karzatról ellenzéki képviselõk az Országgyûlés plenáris ülésének kezdete elõtt 2018. december 12-én.
MTI/Soós Lajos

Kikészültek a kormányoldalon a rabszolgatörvény miatti ellenzéki balhétól

24.hu
24.hu

2018. 12. 12. 17:03

Teljesen odavannak kormánytagok és kormánypárti parlamenti képviselők az ellenzék akciójától, amellyel – a levezető elnöki pulpitus elfoglalásával, vagy sípolással, a szavazás akadályozásával – megpróbálták meggátolni, hogy a rabszolgatörvénynek hívott túlóraemelést és más fajsúlyos törvényeket elfogadjon a parlament kormánypárti többsége – ez szűrhető le abból, hogy miket hoztak fel képviselők a hvg.hu-nak az ülésteremből kijőve.

Budapest, 2018. december 12.
Burány Sándor és Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselői, Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő, Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője, Bősz Anett független képviselő, Gurmai Zita szocialista képviselő, Szél Bernadett független képviselő, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő és Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (b-j) elállja a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én.
MTI/Máthé Zoltán
Botrány a parlamentben, elfoglalta az ellenzék a pulpitust
Élőben követjük, mi történik a Parlamentben.

Egymás szavába vágtak, amikor sorolták, hogy szerintük nemcsak a házszabályt és az országgyűlési törvényt sértették meg az ellenzékiek, hanem milyen bűncselekményt, sőt, bűncselekmények sorozatát követték el.

Volt olyan kormánypárti politikus a hvg.hu beszámolója szerint, aki a tévészékház 2006-os ostromához hasonlította az eseményeket,

pontosabban a közérdekű üzem megzavarásával perbe vont és elítélt Torockai László ügyéhez hasonlította a történteket.

Volt, aki azzal a mindent überelő érvet húzta elő, hogy az ellenzék lehetetlenné tette, hogy a legfontosabb demokratikus hazai intézmény, az országgyűlés a munkáját végezze.

Most az ügyrendi bizottság nézi vissza a felvételeket, és megállapítja, hogy milyen szabályokat sértettek az ellenzékiek. Kövér László parlamenti elnök sajnálkozott is, mondván, sajnos nincs más eszköz a kezében ilyen esetekre, mint a tiszteletdíj megvonása. Szerinte is büntetőjogi kategóriába eshet az ülésteremben történtek némelyike. A hvg.hu-nak Kövér úgy fogalmazott:

Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni,

Az ATV azt szerette volna megtudni Kövértől, hogy milyen rendelkezés alapján tették lehetővé, hogy a TEK emberei bemenjenek az ülésterembe, illetve hogy szabályos-e a szavazás, ha a szavazókártyákat nem tudták használni a képviselők, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ a parlamenti sajtóirodától.

Kiemelt kép: Budapest, 2018. december 12. Papírlapokat szórnak a karzatról ellenzéki képviselők az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én. MTI/Soós Lajos

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.