Közélet

Celluxszal ragasztotta be a száját egy bölcsisnek a nevelő Érden

AMELIE-BENOIST / BSIP / AFP
AMELIE-BENOIST / BSIP / AFP

Egy kisfiút fejbe dobott, egy kislány száját és az orrát pedig többször celluxszal leragasztott egy kisgyermeknevelő az Érdi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó bölcsődében – írta az Index.

Az érdi önkormányzatot a történtekkel kapcsolatban közölte, hogy: „2023. november 9-én, egy csütörtöki napon a Pöttöm Sziget Bölcsőde egyik gondozója megdobott egy gyermeket vagy egy plüssel, vagy egy tenyérnyi méretű babzsákkal – a tárgyra az esemény tanúi eltérően emlékeznek. Az éppen szabadságon lévő intézményvezető november 13-án hétfőn értesült az ügyről a többi gondozótól. Az intézményvezető még aznap délelőtt rögtön vizsgálatot indított, meghallgatta a gondozónőket, és még hétfőn délelőtt tájékoztatta a Polgármesteri Hivatal Humán-Szolgáltatási Főosztály vezetőjét, illetve a szakterületért illetékes alpolgármestert, Tetlák Örsöt. Mindketten arra utasították, hogy az elkezdett tényfeltárás legyen alapos, mindenre kiterjedő, vegyen fel jegyzőkönyveket, és ezek birtokában, ezek alapján mindenképpen történjen meg a szülői kommunikáció.

A vizsgálatok során derült ki, hogy ugyanez a dolgozó egy másik alkalommal celluxot ragasztott egy kislány szájára, amit egy másik gondozó rögtön eltávolított.

A tettet elkövető gondozó közalkalmazotti jogviszonyát azonnali hatállyal, november 13-án megszüntették, és többé már nem engedték vissza dolgozni, nem mehetett a gyerekek közelébe.

A szükséges bizonyítékok begyűjtése után az intézményvezető bejelentést tett a Család és Gyermekjóléti Szolgálatnál, illetve a rendőrségen, ahol nyomozás indult az ügyben.

Az intézményvezető, majd a polgármester személyes utasítására a Polgármesteri Hivatal vezetője, valamint a jegyző is átfogó vizsgálatot végzett az ügyben. A hivatali vizsgálat keretében bekérték az ügy összes dokumentumát és meghallgatták az intézményvezetőt is, aki kifejtette, hogy a tettet elkövető gondozóra a két ügyet megelőzően nem volt panasz, legfeljebb annyit tudott róla, hogy az utóbbi időben magánéleti problémái voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik