Közélet

Fájdalomcsillapító-túladagolás okozhatta a producer halálát

Elhunyt Perry Moore, a Narnia krónikái című világsikerű filmtrilógia társproducere, forgatókönyvíró és rendező.

A 39 éves filmes szakembert még csütörtökön hajnalban találta eszméletlenül manhattani lakásuk fürdőszobájában élettársa, Hunter Hill, s bár kórházba szállították, életét már nem sikerült megmenteni.

A korai halál oka egyelőre nem ismert. A The New York Daily News című lap szerint elképzelhető, hogy az OxyContin nevű erős fájdalomcsillapító túladagolása okozta a hátfájásra panaszkodó Moore tragédiáját.

A Narnia krónikái című széria mintegy másfél milliárd dollár bevételt hozott a készítőknek, ezzel a trilógia lett minden idők egyik legsikeresebb filmsorozata.

Moore maga is rendezett filmet, például 2008-ban a Lake City című drámát Sissy Spacekkel a főszerepben, társrendezője volt a Maurice Sendak gyermekkönyvíróról szóló dokumentumfilmnek, és ő írta az első Narnia-filmhez szánt illusztrált bestsellerkönyvet.

Fő szenvedélye azonban a közönség által is jól fogadott, Hero című 2007-es díjnyertes ifjúsági regénye volt, amelyben megalkotta a természetfölötti képességekkel rendelkező tizenéves homoszexuális szuperhős alakját, hogy úgymond a melegek végre ne csak mellékfiguraként, áldozatként vagy burkolt formában tűnjenek fel.

AJÁNLOTT LINKEK:

‘Narnia’ executive producer Perry Moore found dead in SoHo home after apparent overdose (The New York Daily News)

‘Chronicles of Narnia’ producer dead of apparent OxyContin overdose was in chronic pain, say family (The New York Daily News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik