Pálffy István a polgárőrködésről: Nem egy veszélytelen munka, volt már, hogy rám támadtak

A Covid óta járőrözik önkéntes alapon.

Pálffy István hosszú évek óta él a feleségével Balatonkenesén, ahol az egykori tévés önkéntes polgárőrként dolgozik. A Story most ellátogatott hozzá és járőrözni is elkísérték. A magazinnak elmondta: azért végzi ezt a feladatot, mert a városban mert „elkél a segítség”.

Hosszú ideje az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tanácsadója voltam, de járőrözni csak a Covid idején kezdtem el. Hirtelen rengeteg pluszfeladat szakadt a polgárőrök nyakába – ételt kihordani, idősekre felügyelni, gyógyszert vinni nekik, és sorolhatnám –, így Karcsi bácsi (Pállfy István polgárőrtársa – a szerk.) invitálására beálltam közéjük. Aztán maradtam is, ami meg evidens volt

– mondta el Pállfy, majd a munka veszélyeiről is szót ejtett:

Balatonkenesén élünk, szeretem ezt a várost, és szeretnék érte tenni, noha nem egy veszélytelen munka. Volt már, hogy rám támadtak, szerencsére nem lett semmi bajom, észnél voltam. És azért ez nem mindennapos. Többnyire olyan esetekhez hívnak ki minket, amikor a helyiek és a nyaralók között fajul el egy-egy vita, esetleg szomszédok szólalkoznak össze. Napközben meg vagy a polgárőrautóval, vagy biciklivel, esetleg gyalog járjuk a várost, benézünk a piacra, a postára, és intézkedünk, ha kell.

Állítása szerint a helyiek nem a tévést látják benne, ő csak egy közülük.

Pállfy a magazinnak arról is beszélt, hogy múlt nyáron 13 év után tért vissza a képernyőre, ám a Hír TV-nél töltött első munkanapján rögtön tett egy olyan kijelentést a Napi Aktuális című műsorban, hogy „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké”. Ezután azonnali hatállyal elbocsátották.

Ez nem hagyott bennem rossz szájízt. Már csak azért sem, mert egy félreértésből fakadt. Alapvető tétel, én is tanítom, hogy a kommunikáció egymás utáni félreértések sorozata. Előfordul az ilyen. Meg alapjáraton nem vagyok egy veszekedős fajta, így annyiban hagytam az egészet. Biztos klassz lett volna ismét műsort vezetni, gondolatokat közvetíteni, de nekem most is jó. Többé nem tévézek, sőt tévét sem nézek, még híradót sem

– árulta el Pálffy István.

Címkék: pálffy istván