Élet-Stílus

Pálffy István 13 év szünet után műsorvezetőként tér vissza

HírTV
HírTV
A HírTV Napi Aktuális című politikai-közéleti hírháttér műsorát fogja vezetni.

A HírTV sajtóosztályának közleménye szerint Pálffy István a nyár végén 13 év kihagyás után műsorvezetőként tér vissza a képernyőre.

Sajátos módon a közlemény úgy fogalmaz, hogy a korábban az MTV-ben és a TV2-n is hírműsorokat vezető Pálffy „2010-ben búcsút intett a televíziózásnak, és a privát szektorban tevékenykedett”, noha az elmúlt tizenhárom évben parlamenti képviselő, nagykövet és az állami média egyik vezetője volt, vagyis lényegében folyamatosan közfunkciókat töltött be.

  • 2010-ben elindult év országgyűlési választáson, a Fidesz-KDNP listájáról bejutott a parlamentbe, 2014-ig volt kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, illetve a kulturális és sajtóbizottság alelnöke.
  • 2014 novemberétől az MTVA nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsadójaként dolgozott,
  • majd 2015 és 2019 között dublini nagykövet volt.
  • 2020-ban lett a Duna Média televíziós médiaszolgáltatási vezetője.

Augusztus 21-étől a HírTV Napi Aktuális című politikai-közéleti hírháttér műsorát fogja vezetni.

A HírTV nem teljesen ismeretlen terep számomra, vendégként eddig is sok vitaműsorban szerepeltem. Most azonban már nem a saját véleményemet mondom majd el a nézőknek, hanem napról napra a hazai közélet jelentős szereplőit, az éppen aktuális témák szakértőit kérdezem. Úgy gondoljuk, hogy a nézők konkrétumokat akarnak megtudni és találkozni szeretnének hozzájuk hasonló gondolkodású emberekkel. Fontosak a hírek, az identitás, a pontosság és az emberek tisztelete. Igazodási pontokra és személyekre egyre inkább szükség lesz. Ezért a HírTV a Napi Aktuális témáit a csatorna nemzeti, magyar érdekek szerinti értékrendje alapján választja, a HírTV újságírói pedig hasonló gondolkodás és szemlélet alapján mutatják be azokat. Konkrétan és közérthetően

– mondta új munkahelyéről Pálffy.

A HírTV főszerkesztője, Velkovics Vilmos a közleményben kifejtette: szakmailag és emberileg is megtisztelő feladatként élik meg, hogy egy olyan kivételes televíziós személyiséggel dolgozhatnak majd együtt a csatornánál, mint Pálffy István, akinek felkészültsége, tapasztalata és szakértelme garanciát jelent arra, hogy a HírTV „továbbra is színvonalas és informatív műsorral lássa el a nézőit”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik