Kultúra

Pálffy István: Türelemmel kell lenni egy olyan betegség felé, mint a pedofiloké

HírTV
HírTV

Tizenhárom év kihagyás után tért vissza műsorvezetőként Pálffy István a Hír TV Napi Aktuális című műsorában, és a volt KDNP-s parlamenti képviselő rögtön az első munkanapján a pedofilok kapcsán tett meglehetősen furcsa kijelentéseket.

Első vendégei egyike Márki-Zay Péter volt. Hódmezővásárhely polgármesterét, az egyesült ellenzék tavalyi miniszterelnök-jelöltjét elsősorban a néhány napja bejegyzett pártjáról, a Mindenki Magyarországa Néppártról kérdezte.

Márki-Zay beszélt arról, miként kívánnak a rendszer ellenzéke lenni, és hogyan tekintik programjuk részének, hogy kiálljanak az üldözöttek mellett. Megemlítette többek közt a tanárokat, a diákokat, a rendvédelmi dolgozókat és a katásokat is, és éppen Hadházy Ákosra tért ki, amikor Pálffy egy sajátos példával zökkentette ki:

Én erre egy másik példát akartam hozni, és hozom is, mondjuk ugye van az, hogy, ugye, bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeink.

Márky-Zay Péter: Bocsánat, milyen türelemmel kell lenni a pedofília felé?

Pálffy István: A pedofil betegség felé.

M-Z.P: Miért kell türelemmel kell lenni a pedofília felé?

P.I.: Azért, mert minden beteggel szemben türelmesnek kell…

M-Z.P: Elnézést, egy tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal.

P.I.: Az is egy mentális betegség.

M-Z.P: Nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal, és nem kell türelmesnek lenni a pedofíliával.

P.I.: Nem is azt mondom, hogy kizárólag türelmesnek kell lenni, azt mondom, hogy nem lehet szembeállítani egy másik csoporttal. Tehát itt a gyerekek védelméről van szó.

M-Z.P: De nem lehet kérdés, hogy a pedofilokkal szemben a gyermekeket kell megvédenünk, ezért is kell rendszerváltás. Számomra teljesen elfogadhatatlan az, hogy Peruból egy fideszes nagykövetet hazahoznak, hazamenekítenek a büntetés elől, majd itt szabadon rábocsátják a magyar gyermekekre, egy bűnöző pedofilt, négyszázezer forint pénzbírsággal.

P.I.: Ez megint egy másik, egy konkrét régi ügy.

M-Z.P: Máig szabadlábon van.

P.I.: Itt az aktualitásoknál maradjunk, hogy ha szabad kérni.

Az idézett részlet az alábbi videóban 4:24-től indul, a Telex kiszúrta azt is, hogy a Hír TV YouTube-csatornáján ugyan fent volt a részlet, később privátra állították. A másik két tegnapi interjú továbbra is elérhető a csatornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik