Belföld

Azonnali hatállyal kirúgta Pálffy Istvánt a Hír TV

HírTV
HírTV

A Blikk információi szerint azonnali hatállyal elbocsátotta Pálffy Istvánt a Hír TV, miután a képernyőre visszatérő tévés rögtön az első munkanapján tett egy olyan kijelentést a Napi Aktuális című műsorban, hogy „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké”.

A képernyőre 13 év után visszatérő, korábban a Fidesz-KDNP színeiben parlamenti mandátumot is szerző Pálffy Márki-Zay Péterrel beszélgetett a műsorában. Az egykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról beszélt épp, hogy miként kívánnak a rendszer ellenzéke lenni, és hogyan tekintik programjuk részének, hogy kiálljanak az üldözöttek mellett, amikor Pálffy szóba hozta a pedofilokat.

Én erre egy másik példát akartam hozni, és hozom is, mondjuk ugye van az, hogy, ugye, bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeink

– mondta egészen pontosan.

A Blikk szerint ma délután összehívtak egy szerkesztőségi értekezletet, ahol a kollégákkal is közölték a hírt. A Brüsszelben évekkel ezelőtt megvilágosodó Pálffy utódja a Napi Aktuálisban a hírek szerint M. Dobos Marianne lesz.

A Hír TV YouTube-csatornáján ugyan fent volt az inkriminált részlet, de később privátra állították a videót, Márki-Zay Péternél ugyanakkor még mindig elérhető. Később a hódmezővásárhelyi polgármester is reagált Pálffy elküldésére, Facebook-oldalán azt írta:

Tegnap Pálffy Istvánnal beszélgettem, mára kirúgták. Pénteken Gulyás Gergely lesz a beszélgetőpartnerem

– utalt ezzel Márki-Zay arra, hogy pénteken a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel fog vitázni a kormánykörökhöz köthető Tranzit Fesztiválon.

Korábban egyébként szintén a Blikk írt arról, hogy Pálffy felbukkanása a Hír TV-nél komoly feszültségeket szült a leendő kollégái között, főleg a fizetése miatt.

Kapcsolódó
Bérfeszültséget okoz a Hír TV-ben Pálffy István csúcsgázsija
A Blikk úgy tudja, havi 3 millió forintot kap, amin már leendő kollégái is kiakadtak. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik