Élet-Stílus

12 órában dolgozó ápolóknak tervezett cipőt a Nike

A Nike bejelentette, hogy egy kifejezetten az egészségügyben dolgozók számára tervezett cipőt dob piacra. A Nike Air Zom Pulse modell nővérek, orvosok, ápolók számára könnyítené meg a 12 órás műszakokat. Az edzőcipő egy fűző nélküli, belebújós darab, könnyen tisztítható gumis külsőtalpat kapott, és speciális bevonat védi a mindenféle kilöttyenő folyadék ellen. A talpát úgy tervezték, hogy kellően biztosan tartsa a lábakat, és a csúszósabb padlókon is tapadjon. A Nike Asterix logóját helyezték el rajta, amivel a cég azt kívánja üzenni: „ha van tested, sportoló vagy”.

Forrás: Nike

A gyártó a tervezés során a portlandi Doernbecher gyermekkórház dolgozóinak javaslatait vette figyelembe. A tervezést megelőzően a Nike kutatást is készített, melynek során kiderült, hogy a nővérek a 12 órás műszakok alatt akár 6-8 kilométert is sétálnak, és kevesebb, mint egy órát töltenek ülve, ezért kiemelten fontos számukra, hogy egészséges lábbelit hordjanak.

A Nike Air Zoom Pulse december 7-től lesz kapható a gyártó online boltjában, hazai forgalmazásról egyelőre nincsenek információink.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik