Élet-Stílus

Pillanatok alatt elkapkodták a közel egymillió forintos, szentelt vizes Nike cipőket

Kéthetente lehet majd vásárolni az isteni cipőkből.

Az Antiochiai Szent Kézigránát óta nem robbant akkorát keresztény tematikájú popkulturális termék, mint a szentelt vizes Nike edzőcipők. A Jesus Shoes nevű fehér félcipőket kedden, 3 ezer dolláros (több mint 900 ezer forintos) áron, kedden dobták piacra, és néhány perc alatt el is adták mindet.

Az isteni cipőket a brooklyni MSCHF dizájncég gyártotta. Mindössze huszonnégy pár készült belőle, azzal a céllal kifigurázzák azt az utóbbi időben elterjedt szokást, amikor két ismert márka összefogásával dobnak piacra termékeket – mondta el a New York Postnak Daniel Greenberg, az MSCHF kereskedelmi igazgatója.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PHOSPHOR MAGAZINE (@phosphor_magazine) által megosztott bejegyzés, Okt 10., 2019, időpont: 1:40 (PDT időzóna szerint)

A biztosítékot az verte ki a Greenbergéknél, amikor az Adidas és az Arizona Iced Tea üdítőmárka előálltak egy közös cipőkollekcióval. A kereskedelmi igazgató elmondta, ekkor érezték azt, hogy muszáj valahogy rávilágítaniuk mennyire abszurd a fogyasztói kultúra. Ahhoz, hogy ezt megtegyék az emberiség történetének legsikeresebb influencerét, Jézust idézték meg.

Greenberg azt mondja, zsidóként nem sokat tudott Jézusról, de azt igen, hogy a vízen járt. Ezért találták ki, hogy a klerikális edzőcipő légtalpába szentelt vizet fecskendeznek. A víz egyébként egyenesen a Jordán folyóból származik, Greenberg egyik Izraelben élő barátja küldte el Amerikába, ahol aztán egy pap megáldotta.

Az MSCHF nem reklámozta a cipőt, csak hat párat szétpostáztak belőle ismert YouTube-ereknek, és olyan véleményformálóknak, mint A$AP Rocky. A többit aztán, csillagászati áron, kedden délelőtt feltették egy online cipőbolt kínálatába, majd kaszáltak. A cég azt ígéri, hogy kéthetente, minden hónap második, és negyedik keddjén, New York-i idő szerint délelőtt 11-kor elérhetővé tesznek néhány pár szentelt vizes cipőt a StockX online boltjában.

A Nike-nak semmi köze sem volt az akcióhoz, az MSCHF kiskereskedelmi forgalomban szerzett be Air Max 97 cipőket, amiket aztán átalakítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik