Élet-Stílus

A Nike kiadott volna egy cipőt július 4-e alkalmából, de Colin Kaepernick nem tartotta jó ötletnek, így inkább nem adtak ki semmit

Az egykori focista szerint a Betsy Ross-féle zászló negatív konnotációkat indított volna el az afroamerikai közösségekben.

Július 4-e alkalmából a Nike kiadott volna egy amerikai zászlóval díszített, ünnepi Air Max 1-et, ám jelenleg úgy néz ki, az egészből nem lesz semmi. A függetlenség napi limitált modell sarkán egy Betsy Ross-féle zászló díszelgett volna, a hírek szerint emiatt nem kerülhetett boltokba a cipő. Betsy Ross egyébként egy zászlókészítő volt, ő varrta meg a ma ismert amerikai zászló első változatát az 1700-as évek végén.

A Nike azért állt el az ötlettől, mert az egykori NFL-sztár, Colin Kaepernick szerint az afroamerikai közösségekben rossz érzést keltett volna a zászló, mivel az abból az időből származik, amikor a rabszolgaság mindennapos, elfogadott dolog volt.

A cég úgy döntött, hogy nem akarják megsérteni senkinek az érzékenységét, ezért a cipő nem lesz kapható kereskedelmi forgalomban. A Betsy Ross-zászló pontos jelentése egyébként mái napig nem tisztázódott teljesen az amerikai társdalomban, egyesek az USA történelmének fontos részeként tartják számon, míg mások a rasszista szélsőségesekhez kötik.

Syracuse.com

Kiemelt kép: Getty

Ajánlott videó

Olvasói sztorik