Élet-Stílus

Nem találtunk szavakat erre a sörre

Katz Dávid
Szponzorált tartalom
Katz DávidSzponzorált tartalom

2018. 08. 14. 16:09

Sört főzött Katz kolléga, de hiba csúszott a rendszerbe. A végeredményt kollégáink is megkóstolták. Az arcuk mindent elárul.

Szerkesztőségünk jelentkezett az Első Soproni Sörversenyre, melyre saját készítésű nedűvel lehet nevezni. Az első videónkban a kotyvasztás nehézségeit mutattuk be, amik közül Katz kolléga a következő kettőt vélte a legtragikusabbnak.

  • Egy egész napig tart
  • Állandóan figyelni kell folyadék hőmérsékletét
Miben hasonlít a sörfőzés a vietnámi háborúhoz?
Szerkesztőségünkben elhatároztuk, hogy elindulunk az Első Soproni Sörversenyen, melyre saját készítésű nedűvel lehet nevezni. Egész napos kőkemény fizikai és szellemi kihívásoknak néztünk elébe.

Miután lefőztük a sörlét és az élesztőt is beletettük, egy hónapig pihent egy hűvös pincében. Fontos, hogy maximum 25 fokos hőmérsékleten kell erjednie a nedűnek. Következő állomás a palackozás. Az üvegebe egyenként kell a megfelelő mennyiségű cukrot szórni, majd rácsapolni a löttyöt. A palackos erjesztés, amely alatt szénsav keletkezik a folyadékban, egy hétig tart. Mi pontról pontra teljesítettük az előírásokat. Egy hiba mégis becsúszott. Nem áruljuk el, hogy mi,  hiszen a videóból minden kiderül. Prognózisként azért annyit, hogy szegény kollégáknak kellett elszenvednie a kóstolás bizarr pillanatait.

Szponzorált tartalom

A cikk az Első Soproni Sörverseny támogatásával készült.

vissza a címlapra

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.