„Ez olyan, mint amikor a maffia üzen neked” – vadászok jelentek meg a lómenhely legelőjén

Azok után, hogy a bíróság megsemmisítette a kormányhivatal döntését, amivel elvesztették volna a földjüket.

Alig nyerte meg a legelőjéért vívott csatát a siófok-töreki lómenhely szerdán a Pécsi Törvényszéken, még aznap este vadászok jelentek meg a per tárgyát képező birtokon egy álcahálóval lefedett terepjáróval, amelynek a tetejére egy mobil vadászlest rögzítettek. Az éppen kezdődő vadászatukat a menhelyet fenntartó Dharma Ló Menedék Alapítvány elnöke, Czinkóczky Csaba zavarta meg. Amikor megkérdezte a két férfitől, hogy mit keresnek a területükön, nyugodt hangon azt válaszolták: „vadászunk”.

Végül egy tízperces vita után a két vadász távozott a lómenhely területéről.

„Nagyon jól tudták, hogy hol vannak, nem véletlenül jöttek ide. Mondták azt is, hogy ez már nem is a mi területünk, tudva arról a jogvitáról, ami végül a mi javunkra dőlt el” – mondta a 24.hu-nak Czinkóczky Csaba, aki hiába remélte tegnap a győztes bírósági tárgyalást követően, hogy végre lesz egy nyugodt estéjük, miután megmenekült a lómenhely.

Ez olyan, mint amikor a maffia üzen neked

– vont párhuzamot Czinkóczky, aki hozzátette: ismét kérik az állatmenhely területétől számított öt kilométeres körben a vadászati tilalom elrendelését.

Farkas Norbert / 24.hu – Dharma állatmenhely – Czinkóczky Csaba.

Ami még bizarrabbá teszi a történetet: a vadászok annak köszönhetően tudtak behajtani a legelőre vadászni, hogy a Somogy vármegyei főispán, Neszményi Zsolt tavaly nyáron lebontatta a lómenhely hátsó bejáratánál lévő kaput. A kormányhivatal vezetője arra hivatkozva hozta meg döntését, hogy a kapu miatt nem lehet használni a lómenhely területére 900 méter hosszan belógó önkormányzati tulajdonban levő egykori földutat.

Kapcsolódó