Belföld

Hiába hordták egész éjjel a vizet a solymári tározóba, a szivattyúk nem kapcsoltak be

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Solymáron egész éjszaka hordták a vizet a tározóba a lajtoskocsik, de a település magasabban fekvő részekein továbbra sincs víz. Ezeken a területeken már hétfő délután óta hiába nyitják ki az ott lakók a csapokat – írta a Telex.

Katasztrofális a helyzet, pedig éjszaka lajtoskocsis utántöltés folyt, ettől azt vártuk, hogy megindul a vízellátás, de ez nem történt meg

– mondta Szente Kálmán, Solymár polgármestere hozzátéve, hogy hiába került be 160 köbméter, vagy még több víz a tározóba, a szivattyúk továbbra sem kapnak elég vizet. Ennek okát viszont nem tudják, hogy” – mondta.

A polgármester elmondása szerint a kerekhegyi területen hajnalban néhány óráig volt víz, aztán elapadt. A helyi operatív törzs most is egyeztet a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szakembereivel, a katasztrófavédelem szakembereivel és Menczer Tamás országgyűlési képviselővel is.

Kapcsolódó
„Kisebb-nagyobb vízhiány mindig volt, de ez már vállalhatatlan”
Solymár egyes részein napok óta nincs víz, teherautókkal próbálnak segíteni ezen. Pilisborosjenő polgármestere szerint meg kell állítani a féktelen belterületbevonást és beépítési stopot kellene hirdetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik