Belföld

Foglalkoztatási partnerségi paktum

Koppán Viktor
Koppán Viktor

2013. 04. 24. 08:53

Partnerségi összefogásban a megyei kereskedelmi és iparkamara, a civilek, a fehérvári roma reintegrációs egyesület és a lajoskomáromi önkormányzat foglalkoztatási paktumba tömörült.

A Gazdaság Házában Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár a foglalkoztatást érintő új változásokra hívta fel a figyelmet. A fórumon indult útjára a Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása című pályázati program, melyet 42 millió forint európai uniós és hazai forrás támogat.

A kormány gazdaságpolitikájával összhangban a közép-dunántúli régióban is fontos szerepet kap a foglalkoztatás növelése, mely meghatározó prioritást élvez, hiszen a gazdasági válság hatására régiónkban nőtt – a korábbi időszakhoz képest a legerőteljesebben – a munkanélküliség.

A program négy szervezet konzorciumi összefogásával az elkövetkező két éves időszakban valósul meg. A megyei foglalkoztatáspolitikai célok elérése, a helyi képzési szint növelése érdekében a partnerek számos akciót, programot tartanak, szakmai szolgáltatásokat biztosítanak az érintettek – közük kiemelten a pályakezdők és nők – számára.

A partnerek: Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft., Fejér Megyei Roma Reintegrációs Információs és Tanácsadó Egyesület, Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzata.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.