Tech

Így trollkodta szét a Google az Apple-t

Horváth Balázs
Horváth Balázs

újságíró. 2016. 10. 07. 11:01

A Pixel telefonok bejelentése során több alkalommal is erős savazást érzékeltünk.
Korábban a témában:

Kedd este megismerhettük a Google két új telefonját, amelyekkel kapcsolatban még mindig megy a vita, hogy miként viszonyulnak az iPhone 7 családhoz és egyáltalán van-e értelme az összevetésnek. A Google eseménye (amit élőben közvetítettünk, és itt visszanézhető) kicsit esetlenebb, rövidebb, fésületlenebb volt, mint az Apple bemutatói, közben azonban olyan humorbombák röpültek, amelyek mellett nem lehet csak úgy elmenni.

A Google ugyanis ott kötött bele a nagy riválisba, ahol csak lehetett és az a furcsa helyzet van, hogy ezek legtöbbje ült. Nem volt a poénoknak minden esetben alapjuk, de hogy az összes betalált valamilyen módon, az tuti.

Elsőnek ott volt a tárhellyel kapcsolatos megjegyzés, ami azért merült fel, mert a Pixel mobilokhoz használt Google Photos fiók korlátlan tárhelyet biztosít a képeknek, és még azok minőségét sem rontják le. Ennek hangsúlyozására meg is jelent egy iOS-ből származó, sokak által ismert üzenet, ez:

Aztán folytatódott az egész a Pixel mobilok színével. Ez már egy teljesen új szint, hiszen konkrétan a termékek, azaz színek túlzó elnevezésével utaltak arra, hogy az Apple ezt évek óra, iparszerűen műveli. Így lehet a jövőben „Meglehetős Fekete”, „Tényleg Kék”, illetve „Nagyon Szürke” verziók közül választani. Gyönyörű mind!

Nem tudom, mi lett volna az elegánsabb: ha nem ütik le a jack csatlakozóban rejlő ziccert, vagy ha mégis megteszik. A Google az utóbbit választotta, és a funkciók felsorolása közben szerepelt egy sor, ami azt hirdeti, hogy igen, van nekünk egy 3,5 mm-es jack csatink is, ami „megnyugtatóan nem új”. Itt nem is leplezték, hogy mit gondolnak, de az eddigiek után már nem is nagyon volt erre szükség.

A következő, jól látható troll jelenet az adatok könnyű áttöltésével, szinkronizációjával függött össze. Az ekkor feltűnő képen egy mobilról vándoroltak át az infók egy Pixelre. A telefonnak csak az alja látszott, de így is egyértelmű, hogy egy iPhone-ról van szó, főleg, hogy az iMessage üzenetek áttöltésére is alkalmas a funkció. Az üzenet: ha váltanál, velünk játszi könnyedséggel megteheted. (Mondjuk, az Apple ugyanezt mondja ellenkező előjellel)

De a fentieken kívül szóban is több geg, beszólás hangzott el az eseményen: egyszer az, hogy a Pixelen kamerája nem dudorodik ki a hátlapból, másszor az, hogy „just works”, azaz szimplán működik (ami az Apple kedvenc szövege), és az is feltűnő volt, hogy a promó videókban milyen sokszor mondják ki a rivális számára szintén annyira kedves „new”, azaz új szót.

Így évődnek tehát egymással a nagyok, amit persze probléma nélkül megtehetnek, mi meg legalább szórakozunk közben egy kicsit.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.