Tech

A Hyperloop hangsebességgel kötné össze Budapestet Béccsel

A texasi Austin-ban megrendezett SXSW nevű óriási tech rendezvényen érdekes startupok mutatkoztak be. Magyar csapatok is képviseltették magukat, 6 ilyen jelent meg az SXSW-n. A számtalan vállalkozás mellett talán a legérdekesebb Elon Musk Hyperloop nevű cége volt. Bécs-Budapest 15 perc alatt?

Az SXSW nevű 80 ezer fős, texasi rendezvényen idén ismét rengeteg startup képviseltette magát. A 6 napos fesztivál leginkább a szigethez hasonlít mérete és nyüzsgése alapján. Hazánk is megjelent a helyszínen 6 csapattal, ami nekik kelet-európaiként nagyon nagy kihívást jelentett.

A több száz startup közül talán az egyik legérdekesebb az Elon Musk Hyperloop nevű cége. A vállalat CEO-ja Halaska Gábornak, a Figyelő újságírójának a helyszínen megerősítette, hogy nem csak Pozsony és Bécs között terveznek egy hangsebességű vasútat felépíteni, hanem Bécs és Budapest között is megkezdték a tárgyalásokat egy ilyen projektről. Ez azt jelenti, hogy ha ez a különleges közlekedési forma megvalósulna, bő negyedóra alatt le lehetne gyűrni a két főváros közötti távolságot. Ez a projekt egyelőre még korai fázisban van, nem biztos, hogy meg fog valósulni – de már az is nagyszerű, hogy erről egyeztetnek.

Halaska Gábor, a Figyelő rovatvezetője részt vett a teljes konferencián és szerinte nekünk, magyaroknak is jók a képességeink, az ötleteink és meg van hozzá és az affinitásunk, hogy a startup szegmensben elérhessünk sikereket. Amiben el vagyunk maradva a nemzetközi mezőnyhöz képest, az a marketing. A nyugati startupok jobban el tudják adni a saját termékeiket. Ez jelenti a legnagyobb kihívást nekünk a felzárkózás szempontjából – véli az újságíró.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik