Szórakozás

Székhelyi Józsefben még 70 évesen is él a hiperszexualitás

Székhelyi József az egyik főszereplője a Halpern és Johnson című darabnak, amely két olyan férfiról szól akik csak szerelmük sírja előtt tudják meg, hogy ugyanazt a nőt szeretik. A színész élete sok hasonlóságot mutat Halpern karakterével. Borsnak adott interjújában mesélt erről a hasonlóságról, családjáról és munkájáról.

A darab legelején mindkét főszereplő számára kiderül, hogy évekig egy szerelmi háromszögben éltek, amelyre a Székhelyi által megformált Halpern óriási féltékenységgel reagál. A színész szerint saját életében is volt ilyenre példa, de az szerencsére már rég történt.

Nem vagyok féltékeny, de volt időszak az életemben, amikor bennem is forrtak az indulatok, ölni tudtam volna a féltékenységtől.

– mesélte Székhelyi, aki szerint egy kapcsolatban abszolút nem számít a bőrszín, vagy a vallás, ha az egymás iránti elkötelezettség egyértelmű. Nem a féltékenység az egyetlen közös pont a fiktív karakter és a színész életében:

A szenvedély éltet, ami mindig is kísérője volt az életemnek. A hiperszexualitás, ami a szereplőben él, bennem is létezik, de a családom is nagyon fontos számomra. Ahogy az életben, a színpadon is a kapcsolatok alapja a szex. Az ő eltitkolt évtizedeiben is ott van egy rettenetesen erős, a szexualitásra épülő párkapcsolat, ami miatt majdnem el is vált.

A színész az interjúban arról is mesél, hogy úgy érzi Szegeden tisztogatás lehetett az oka annak, hogy leváltották színházigazgatói posztjáról. Az intézkedés akkor nagyon rosszul esett számára és mai napig nem érti teljesen, viszont nem ez a legrosszabb élménye a várossal kapcsolatban.

Kiderült, hogyan törte el a bordáit Székhelyi József
A 70 éves színész a napokban kétszeres bordatörést szenvedett, amiről a Veres1 Színház számolt be. Az intézmény akkor csak annyit közölt, hogy a

Szegeden tudta meg, hogy akkori felesége válni szeretne tőle:

Azt a sokkot soha nem felejtem el. Szegeden a színházi postaládából fordult ki az ügyvédi levél, amiből megtudtam, hogy a feleségem válni akar. Fogalmam sem volt róla, hogy ilyen rossz a helyzet. Előző nap még beszéltünk, másnap jött a levél. Sokkolt.

Azóta a színész újra megnősült. Párja, Emese harminc évvel fiatalabb a most 70 éves Székhelyitől. 2011-ben született meg közös gyermekük, aki szüleitől a Sára keresztnevet kapta.

Négy saját két nevelt gyermekem van, és négy unokám. Igyekszem sok időt tölteni velük, a legkisebb lányommal, Sárával pedig nem tudok betelni. Ő nagy ajándék nekem a sorstól, amolyan életelixír.

Az elmúlt években több baleset is érte, legutóbb például dupla bordatörést szenvedett, bár ez sem akadélyozta meg, hogy színpadra álljon. Életének rossz periódusa azonban szerencsére véget ért.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik