Budapest, 2015. május 26.
Shane Tusup Hosszú Katinka háromszoros világbajnok úszó, edzõje és férje az úszónó sajtótájékoztatóján 2015. május 26-án. Hosszú Katinka a Swimming World Magazine internetes oldalán megjelent doppingvádakra reagálva kijelentette, hogy soha nem szedett teljesítménynövelõ szereket.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Pályán kívül

Le akarta ütni Hosszú Katinka férjét a magyar úszóedző

24.hu
24.hu

2016. 01. 11. 08:19

Korábban a témában:

Ki Törös Károly?

  • 1965-től közel két évtizeden át Belgiumban dolgozott, onnan költözött Dél-Afrikába – írja a mob.hu.
  • Az egykori tornász, úszó és vízilabdázó neves tanítványai közé tartozott többek között a Dél-Afrikában született, de német állampolgár Sarah Poewe, aki szülőhazája színeiben két aranyérmet nyert 2000-ben az athéni rövid pályás világbajnokságon, a 2012-es debreceni Európa-bajnokságon viszont újabb két győzelmével már a német sikereket gyarapította.
  • Aligha mellékes, hogy mind e közben 1999-ben magyar edzőjének köszönhetően a magyar bajnokság szereplője is lehetett, amit a 100 és a 200 méteres mellúszó számok megnyerésével hálált meg.
  • Ugyancsak Törös Károly versenyzőjeként jutott a csúcsra a szintén dél-afrikai Natalie du Toit, az athéni paralimpiai játékok aranyérmese, akinek 17 évesen egy közúti baleset után a bal lábát térdtől amputálni kellett. 
  • 48 évi külföldi munkálkodás után 2013-ban hívták haza. 

Nem telik el nap történés nélkül az úszószövetségnél Hosszú Katinka és edzője, Shane Tusup kirohanása óta. A megalázottságában csütörtökön kapitányi posztjáról lemondó Kiss László vasárnap bejelentette, mégsem távozik a válogatott éléről, olyan erős volt a kiállás mellette.

A kialakult helyzetért sokan Katinka párját tartják felelősnek, mondván arrogáns és tiszteletlen a szövetséggel szemben. Ezt támasztja alá a Törös Károly edző által elmesélt hajmeresztő történet is.

A netanyai rövidpályás Európa-bajnokságról hat aranyéremmel tért haza, 400 gyorson pedig három század hátránnyal a második helyen ért célba.

Utóbbi finálét követően Törös és Tusup angolul váltott pár szót a versenyről, de a beszélgetésnek kis híján csúnya vége lett – írja a Bors.

A kecskemétiek vezetőedzője megemlítette amerikai kollégájának, szerinte Katinka rosszabb benyúlása miatt maradt alul Jazmine Carlinnal szemben.

Kidagadtak az erek Shane nyakán, úgy ordibált velem. Nem válogatott a jelzőkben, amit már csak a korkülönbségünk miatt sem hagyhattam szó nélkül. Ám mielőtt leüthettem volna, mert bizony ezt terveztem, ellépett a közelemből

– emlékezett vissza Törös a bulvárlap megkeresésére.

Hozzátette, az esetet jelentette Kiss Lászlónak, Shane Tusup pedig másnap elnézést is kért tőle.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Austinból üzent Hosszú Katinka
Budapest, 2012. november 23.
Széles Sándor, úszó mesteredzõ, akit Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB érdemérmével tüntetett ki a MOB közgyûlésén, a budapesti MOM Kulturális Központban 2012. november 23-án.
MTI Fotó: Beliczay László12 kilót hízott Gyurta Dániel edzője