Pályán kívül

Le akarta ütni Hosszú Katinka férjét a magyar úszóedző

Ki Törös Károly?

  • 1965-től közel két évtizeden át Belgiumban dolgozott, onnan költözött Dél-Afrikába – írja a mob.hu.
  • Az egykori tornász, úszó és vízilabdázó neves tanítványai közé tartozott többek között a Dél-Afrikában született, de német állampolgár Sarah Poewe, aki szülőhazája színeiben két aranyérmet nyert 2000-ben az athéni rövid pályás világbajnokságon, a 2012-es debreceni Európa-bajnokságon viszont újabb két győzelmével már a német sikereket gyarapította.
  • Aligha mellékes, hogy mind e közben 1999-ben magyar edzőjének köszönhetően a magyar bajnokság szereplője is lehetett, amit a 100 és a 200 méteres mellúszó számok megnyerésével hálált meg.
  • Ugyancsak Törös Károly versenyzőjeként jutott a csúcsra a szintén dél-afrikai Natalie du Toit, az athéni paralimpiai játékok aranyérmese, akinek 17 évesen egy közúti baleset után a bal lábát térdtől amputálni kellett. 
  • 48 évi külföldi munkálkodás után 2013-ban hívták haza. 

Nem telik el nap történés nélkül az úszószövetségnél Hosszú Katinka és edzője, Shane Tusup kirohanása óta. A megalázottságában csütörtökön kapitányi posztjáról lemondó Kiss László vasárnap bejelentette, mégsem távozik a válogatott éléről, olyan erős volt a kiállás mellette.

A kialakult helyzetért sokan Katinka párját tartják felelősnek, mondván arrogáns és tiszteletlen a szövetséggel szemben. Ezt támasztja alá a Törös Károly edző által elmesélt hajmeresztő történet is.

A netanyai rövidpályás Európa-bajnokságról hat aranyéremmel tért haza, 400 gyorson pedig három század hátránnyal a második helyen ért célba.

Utóbbi finálét követően Törös és Tusup angolul váltott pár szót a versenyről, de a beszélgetésnek kis híján csúnya vége lett – írja a Bors.

A kecskemétiek vezetőedzője megemlítette amerikai kollégájának, szerinte Katinka rosszabb benyúlása miatt maradt alul Jazmine Carlinnal szemben.

Kidagadtak az erek Shane nyakán, úgy ordibált velem. Nem válogatott a jelzőkben, amit már csak a korkülönbségünk miatt sem hagyhattam szó nélkül. Ám mielőtt leüthettem volna, mert bizony ezt terveztem, ellépett a közelemből

– emlékezett vissza Törös a bulvárlap megkeresésére.

Hozzátette, az esetet jelentette Kiss Lászlónak, Shane Tusup pedig másnap elnézést is kért tőle.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik