Élet-Stílus

Görbe Nóra Srí Lankára költözne: Nem kell fűteni, meleg van, és meg lehet élni a nyugdíjamból

Zih Zsolt / MTVA
Zih Zsolt / MTVA
A Lindáról, és annak nemrég elhunyt alkotójáról, két gyereke apjáról, Gát Györgyről is beszélt egy friss interjúban.

Görbe Nóra a hot! magazinnak nyilatkozott, egyebek között az idén negyvenéves Linda sorozatról.

Mai szemmel nézve Linda volt az első influenszer, csak nem szempillát vagy műkörmöt, hanem életmódot hirdetett, és önmaga testesítette meg a produktumot

idézi a Bors a színésznőt, aki a sorozat márciusban elhunyt alkotójáról, Gát Györgyről is beszélt.

Gát György alkotta meg ezt a világot, engem pedig feltett a piramis tetejére, és ennek meg kellett felelni. Ebben nem volt egyszerű élni. Előtte sok más szerepet játszottam, de a Linda után ezek fokozatosan elkezdtek csökkenni. Elment mellettem pár szerep, amit sajnálok, de volt, amit egyáltalán nem.

Görbe és Gát házasok is voltak, két gyerekük született a nyolcvanas években. A néhai rendező, forgatókönyvíró, producer, színész és dramaturg halála megviselte a családot, a színésznő azt mondja: „Nagyon fájdalmas érzés, hogy Gyuri pont most nincs már.”

Elképesztően nagy űrt hagyott maga után. A gyerekeket rettenetesen megviselte, és megviseli ma is. Egy nagyon sűrű energia volt, aki pedig ilyen emberrel él, az tudja, hogy nem egyszerű. A mai napig úgy érzem, hogy itt van, és nem hagyott el minket.

Volt férje elmondása szerint nem volt könnyű természet, de „senki sem az, aki ilyen kaliberű zseni”. Szerinte sokan nem értették meg Gát Györgyöt, olyannyira megelőzte a korát.

Tipikusan az az ember, akit ha kidobtak az ajtón, visszajött az ablakon. Mindig küzdött az igazáért, mert amit leírt és megalkotott, arról meg volt győződve, hogy sikeres lesz. És igaza is lett. Nagy érzéke volt ahhoz, hogy mit szeretett a közönség

– mondta róla Görbe Nóra.

A színésznő nemrég egy hónapot töltött Srí Lankán, ahol korábban többször járt már, és azt is el tudja képzelni, hogy életvitelszerűen a dél-ázsiai szigetországban éljen.

Nagyon komolyan gondolkodom azon, hogy a nyugdíjas éveimben külföldre költözöm, Srí Lankára. Egy hely, ahol nem kell fűteni, nem kell ruha, mert meleg van, nem utolsósorban pedig meg lehet élni a nyugdíjamból. Már csak a tenger zúgását szeretném hallgatni, azt az erőt, ami abból jön. Amikor ott jártam, kimentem reggel, csak ültem, és hallgattam a tenger hangját. Olyan erőt és gondolati békét ad, hogy hihetetlen!

A színésznő ma már megválogatja, mihez adja a nevét, miben szerepel. Nem szeretne mindenáron képernyőn és címlapon lenni. „Inkább méltó helyen szerepelnék” – fogalmazott, hozzátéve: legutóbbi színházi felkérése nagy ígéretnek indult, majd kiderült, hogy csak néhány próba adatik meg.

„Döbbenten szemléltem, mi zajlik… A körülmények ellenére sikert csináltunk, de az ár nagy volt. Több hasonlót nem szeretnék az életemben ” – mondta Görbe Nóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik