Sport

Lemondott a posztjáról Kiss László, az úszók kapitánya

Lemondott tisztségéről csütörtökön Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, erről ő maga tájékoztatta telefonon az MTI-t. Az elhatározásra a szerdán történtek késztették, miután megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján – indokolta lépését Kiss László.

A szerdai sajtótájékoztató végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban bírálatokat megfogalmazó Hosszúval, ám a világ- és Európa-bajnoknő faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele.

Én jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek, mint amilyenben a médiaeseményen részem volt.

A szerdai sajtótájékoztató:

“Méltatlan ez az egész” – nyilatkozta a szakember. “Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert ezennel lemondok kapitányi tisztemről” – közölte Kiss László.

Mindezt megkeresésünkre Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szöveség első embere is megerősítette, a 24.hu-nak pedig elmondta, szeretne leülni a 75 éves szakemberrel, hogy meggyőzze a folytatásról, mivel a világ egyik legeredményesebb, legjobb edzőjének tartja. Az MÚSZ elnöke hozzátette: Hosszú Katinkával szeretett volna épp beszélni, de akkor már Kisst is meg kell keresnie.

Kiss László 1993-tól volt a női úszók szövetségi kapitánya, majd 1999-től a teljes úszóválogatotté. Munkássága alatt lett olimpiai bajnok Czene Attila, Egerszegi Krisztina és Kovács Ágnes. Az úszók az irányítása mellett készültek most is Rióra, ám a szakember csütörtökön hirtelen lemondott.

Olvasói sztorik