Belföld

Momentum: állami támogatásból vett Teslát a Városi Civil Alap pénzéből egy ferencvárosi sportegyesület

Szajki Bálint / 24.hu
Hajnal Miklós, a Momentum képviselője a Karmelita előtt 2023 márciusában.
Szajki Bálint / 24.hu
Hajnal Miklós, a Momentum képviselője a Karmelita előtt 2023 márciusában.

Helyreigazítás

Cikkünk első verziójában tévedésből azt írtuk, hogy a cikkben szereplő Szőke István Labdarúgó Akadémia Egyesület az FTC-hez tartozik, ám ez nem felel meg a valóságnak.

Ennek nyomán a szövegből eltávolítottuk az erre vonatkozó részleteket.

Az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Szőke István Labdarúgó Akadémia közpénzeket felhasználva egy használt Tesla Model S-t vásárolt – írja Facebook oldalán Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője. A nagy értékű autót arra hivatkozva vették meg, hogy az megkönnyíti a gyerekek meccsekre és hazaszállítását, valamint az ügyintézést. Az is fontos szempont volt, hogy a kocsi zöld rendszámú legyen, mert azzal meg tudják spórolni a gépjármű- és a súlyadót, iletve a parkolási díjat.

A momentumos képviselő azt írja, már korábban elkezdte részletesen feltárni a Városi Civil Alapon keresztül jövő állami támogatásokat, amelyek nagyrészt Fidesz-közeli szervezeteknél landolnak.

A labdarúgó-akadémia a Városi Civil Alap támogatásából vásárolt autót 2021-ben. Hajnal Miklós azt írja, amikor megnézhette az iratokat a támogatásokat osztó Bethlen Gábor Alapkezelőnél, másolatot és fotókat nem készíthetett,

de a saját szememmel is láttam a Tesláról készült fotókat. Itt derült ki az is, hogy a vásárlást összesen 5 millió forinttal támogatta a magyar állam adófizetői pénzből a Városi Civil Alapon keresztül

– írja Hajnal, aki szerint az ügy maszatolásából is látszik, hogy az egyesület pontosan tudja: a támogatás felhasználása az erkölcstelenség mintapéldája.

Az egyesület vezetője Tar József, aki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldala szerint a kormánypártok színeiben indul képviselőjelöltként Ferencvárosban az önkormányzati választáson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik