Foci

Remek meccsen győzött a Barca Bilbaóban

A spanyol labdarúgó-bajnokság második fordulójában nehéz meccs várt a Barcelonára, ugyanis Luis Enrique csapata az Athletic Bilbao otthonába utazott. A baszk gárda vereséggel kezdte a pontvadászatot, de a San Mamésban mindenkire veszélyes.

A katalánoknál Neymar még szabadságát tölti az olimpia után, így a Lionel Messi, Luis Suárez kettős mellé a Betis elleni mérkőzéshez hasonlóan Arda Turan került a támadósorba. Claudio Bravo eligazolása után Marc André ter Stegen állt a kapuban, az Ajaxtól megszerzett Jasper Cillessen papírjai még nincsenek rendben, így ő a kispadra sem ülhetett le.

A Bilbao agresszívan letámadta a Barcát, amely tudott némi zavart okozni a vendégeknek. A vezetést ter Stegen hibája után – a német kapus csúnyán eladta a labdát – könnyen megszerezhette volna a vendéglátó, de Benat ziccerben fejbe rúgta a hálóőrt.

A 21. percben megszületett a címvédő vezető találata, Arda remek beadása után az érkező Ivan Rakitic bólintott Gorka Iraizoz kapujába (0-1).

A második félidő elején hamar lehetett volna 0-2, de egy mintaszerű akció végén Luis Suárez ( Denis Suárez is pályán volt a vendégeknél) kapásból nem sokkal lőtt mellé. Megvoltak a bilbaói lehetőséget is, de Raúl García és Inaki Williams is pontatlan volt.

A 70. percben Messi lezárhatta volna a mérkőzést, de kecsegtető helyzetben fölé bombázott. Tíz perccel később az uruguayi csatár is eldönthetett volna mindent, de miután elfektette védőjét csúnyán mellé csavart. A 86. percben az utolsó egyenlítési lehetőségét is elpuskázta a hazai gárda, Benat nagyszerű szabadrúgása ugyanis az oldalhálóban kötött ki.

A Barcelona két kör után hibátlan, következő ellenfelük a válogatott meccsek utáni szünetet követően az újonc Alavés lesz szeptember 10-én.

A délután lejátszott összecsapásokon a Deportivo Alavés és a Sporting Gijón nem bírt egymással, míg a Las Palmas kiütötte a Granadát.

Eredmény – La Liga, 2. forduló

Athletic Bilbao – Barcelona 0-1 (0-1)
Gólszerző: Rakitic (21.)

Deportivo Alavés – Sporting Gijón 0-0

Las Palmas – Granada 5-1 (1-1)
Gólszerző: El Zhar (23., 69.), K. P. Boateng (51.), Momo (72.), Araujo (85.) ill. Boga (45.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik