Foci

Mourinho csak az odavágóért gratulált

Iker Casillas szerint bírói ítéletek is sújtották a Real Madridot a Barcelona elleni kupavisszavágó során.

Ismét heves indulatokat válthatott ki az El Clásico, a spanyol Király Kupa negyeddöntőjének szerdai visszavágója után ugyanis sok madridi szurkoló érezhette úgy, hogy a Barcelona csupán a szerencsének köszönheti továbbjutását.

A Real több helyzetet dolgozott ki, mégis kétgólos hátrányba került, de innen is sikerült felállniuk a Barca otthonában. Ronaldóék továbbjutásához már csak egyetlen gól kellett volna, a nagy fordítás azonban nem jött össze, a 2-2-es döntetlen a madridi “odavágót” 2-1-re megnyerő katalánoknak kedvezett.

José Mourinho a meccs után elmondta, csapata már az első félidőben nagyszerűen futballozott, így a szünetben nem kellett sokat változtatnia. A Real Madrid portugál mestere még az ellenfélnek is gratulált – igaz, nem a továbbjutásért…

“Jártam már a Camp Nouban a Chelsea-vel, az Interrel és a Reallal is, nem újdonság számomra itt játszani. Izgatottak és motiváltak voltunk, nyerni szerettünk volna. Tudtuk, hogy ez nehéz feladat, összesítésben hátrányban voltunk. Hallottam olyan hangokat az öltözőben, hogy itt lehetetlen nyerni” – utalhatott Mourinho a madridi oldalról most is sok kritikát kapó játékvezető teljesítményére is.

“Ha szeretnék, gond nélkül gratulálok Pep Guardiolának, amiért megnyerték a párharc első meccsét. Akkor megérdemelték a győzelmet” – mondta Mourinho.

A királyiak kapusa, Iker Casillas is úgy vélte, csapata többet érdemelt volna, de a kiesés miatti szomorúsága mellett annak örül, hogy bizonyították tudásukat. “Néhány bírói döntés káros volt a számunkra. Valóban azt mondtuk, hogy lehetetlen volt itt nyerni, néhány apró részlet miatt mindig ezt érezhetjük” – tette hozzá a világbajnok hálóőr.

A Barcánál természetesen boldogabbak lehettek a párharc után, Pep Guardiola kiemelte, hogy a 180 perc alatt a katalánok kerekedtek felül. “A tény az, hogy egy jó meccsen ikszeltünk, és továbbjutottunk az elődöntőbe. Szerettük volna, ha kevesebb problémánk adódik a Real ellen, nehéz legyőzni őket” – mondta a Barcelona vezetőedzője.

A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik