Sport

Hosszú Katinka Magyarország legértékesebb sportolója

A legértékesebb magyar sportolókról készített 25-ös listát márciusi számában a Forbes magazin immár másodszor. A Magyar Úszó Szövetséggel fennálló konfliktusa nem befolyásolta Hosszú Katinka első helyét az üzleti magazin rangsorában. A lista összeállításának szempontjai ugyanis a 2015-ös sportteljesítmények és a pénztermelő képesség voltak.

Hosszú Katinka elsőségét a listán kétmillió összeúszott dollárja, öt világbajnoki címe és a világ legjobb úszónőjének járó cím is biztosítja, amelyet már másodszor ítéltek neki.

Az úszónőtől interjút is kért a magazin, azonban, amikor megtudta, hogy a szövetségről is kérdeznék, inkább lemondta.Második helyen szintén egy úszó, Cseh László végzett, aki 10 év után szerezte meg második világbajnoki aranyérmét Kazanyban 2015 nyarán. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az autóversenyző Michelisz Norbert állhatna, aki tavaly a Hondától kapott szerződést, ez pedig akár a világbajnoki címig is elrepítheti.

Az első tíz sportoló közé még két úszó, Gyurta Dániel (7.) és Jakabos Zsuzsanna (8.) fért fel. Bár Magyarországon a leginkább fókuszban lévő sport a labdarúgás és tavaly fontos évet zárt a magyar válogatott, mert 1972 után újra kijutott az EB-re, ennek ellenére a legértékesebb sportolóink között csak az 5. helyen látható először futballista Dzsudzsák Balázs személyében.

A listán a focisták mellett kézilabdázók, női teniszezők és férfi vízilabdázók is helyet kaptak. A teljes rangsor a szerdán megjelenő Forbes magazinban olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik