Sport

Kajakügy: Kozák mást mond, mint amit tesz

kozák danuta (kozák danuta, )
kozák danuta (kozák danuta, )

Az olimpiai bajnoknő, ha nem készülhet vőlegénye irányításával, nem írná alá az újabb szerződését a Honvéddal, inkább eligazolna a BSE-be.

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a londoni olimpián két aranyat is szerző versenyzőnő, Kozák Danuta meglehetősen furcsa feltételhez kötötte klubjával, a Honvéddal történő szerződés hosszabbítását. Kozák állítja, párja Somogyi Béla egykori kenus a háttérből olyan jól írányította eddig is a munkáját, hogy vőlegényét egy jelentősebb havi apanázsért cserébe feltétlenül alkalmaznia kellene a Honvédnak, mint edzőt.

Kozák ma a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy mivel már nyolc éve él együtt Somogyival és sokat köszönhet neki, és mivel az utóbbi időben egyre több feladata van Csipes Ferenc vezetőedzőnek, vőlegénye immár hivatalos formában is be tudna segíteni felkészülésébe. Az olimpián sikert sikerre halmozó Csipest nemrég világbajnok lánya is elhagyta, ő Ausztráliába költözik férjével. Kozák persze reméli, hogy a szakosztály vezetőivel közös nevezőre jutnak majd kérését illetően.

Ugyanakkor mást mond és mást tesz az olimpiai bajnoknő, hiszen már megkereste a BSE vezetőit is az ügyben. „Az olimpiai bajnoknő részéről volt egy megkeresés. Átigazolna hozzánk, ha a vőlegényével készülhetne. Anyagi lehetőségeink behatároltak, ezért a felvetést eljuttattam az elnökségi tagokhoz” – fogalmazott Balázs Péter, a klub szakosztályvezetője a Blikk megkeresésére.

A Bp. Honvédnál nem örülnek az ötletnek. “Szeretnénk őt megtartani, de nem mindenáron” – mondta a lapnak szűkszavúan Horváth Gábor szakosztály-igazgató, aki maga is kétszeres olimpiai bajnok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik