Sport

Felesége miatt feladta a Tourt az éllovas

A hetedik szakaszig élen álló Fabian Cancellara csütörtök reggel feladta a francia kerékpáros körversenyt, és hazautazott várandós feleségéhez.

“Én nem csupán sportoló, hanem férj és apa is vagyok, akinek úton van a második gyermeke” – indokolta visszalépését a négyszeres időfutam-világbajnok svájci kerekes.

“Ez teljesen a személyes döntésem, Stefanie mellett szeretnék lenni. Már most köszönettel tartozom azért a türelemért, amelyet tanúsított felém. Most az a minimum, hogy ezekben a nehéz napokban ott vagyok mellette. A csapaton belül egyébként fantasztikus a hangulat, nagyon nehéz itthagyni a többieket, de ők megértették a döntésemet” – tette hozzá.

A Tour mezőnye az idei verseny egyik legnehezebb szakasza előtt áll, csütörtökön ugyanis az Albertville és La Toussuire-Les Sybelles közötti 148 kilométeres etapon két kiemelt kategóriás emelkedő, a Col de la Madeleine (2000 méter) és a Col de la Croix de Fer (2067 méter) vár a kerekesekre, a befutó pedig az első kategóriás La Toussuire (1705 méter) hegyen lesz.

Fabian Cancellara a londoni olimpián már ismét ott lesz a mezőnyben, és megpróbálja megvédeni címét az egyéni időfutamban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik