Sport

Sebastien Loeb ripityára törte autóját

A címvédő kiesett csütörtökön, a rali-vb portugáliai állomásának első napján. A finn Jari-Matti Latvala állt az élre.

A nyolcszoros világbajnok francia versenyző a nap második szakaszán szenvedett balesetet, autója többször átfordult, s annyira összetört, hogy nem tudta folytatni a viadalt. Loeb és navigátora, Daniel Elena sértetlenül úszta meg az esetet.

Tény Loebnek nem megy idén. Nemrég megszellőztette, hogy elképzelhető idén kiszáll a versenyzésből. “Nagyon régóta csinálom már ezt” – nyilatkozta Loeb. “És be kell vallanom, hogy a pályabejárást és a hasonló dolgokat egy kissé unalmasnak találom már. A dolog, ami a visszavonulásra késztethet a jövőben, az az utazás, ami nagyon hosszadalmas. Nem mondhatnám, hogy emiatt már most dönteni fogok, de jóval kisebb a motivációm a hosszú versenyekre. Most már hétfőn elkezdjük a pályabejárást kedd helyett, ami azt jelenti, hogy vasárnap el kell utaznom a versenyre és így egy nappal tovább maradok.”

A tegnapi bukás tán még rá is erősít az elhatározására. Vagy ki tudja? Ami biztos: a csütörtökön rendezett négy szakaszt a Ford két pilótája, Latvala, és a norvég Petter Solberg teljesítette a leggyorsabban: Latvalát 2.6 mp-es lemaradással követi Solberg, míg a Citroe:nnel versenyző finn Mikko Hirvonen 5 mp hátránnyal a harmadik.

Az összesen 22 gyorsaságiból álló Portugál-rali – a vb-sorozat negyedik viadala – pénteken hat szakasszal folytatódik.

Rali-vb, Faro, Portugália, 1. nap, Eredmények:
Állás az 1. nap után (4 gyorsasági szakasz után):

1. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn, Ford Fiesta RS) 25:04.6 p
2. Petter Solberg, Chris Patterson (norvég, brit, Ford Fiesta RS) 2.6 mp hátrány
3. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Citro:en DS3) 5 mp h.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik