Sport

Horvátország is kipipálva a hoki-vb-n

A magyar női jégkorong-válogatott 6-0-ra verte Horvátország legjobbjait a divízió II-es jégkorong-világbajnokságon.

Ugyan a mieink már a meccs legelején emberhátrányba kerültek, Gasparics Fanni visszatérése után máris nálunk volt az előny, Horváth Tifani indította be a gólgyártást. Ebben a felvonásban még további két találattal terheltük meg a szomszédok kapuját, így megnyugtató 3-0-val várhattuk a folytatást.

A második húsz percben mintha rendezték volna a sorokat a horvátok, több kapuralövéssel is próbálkoztak, Gegesy Boglárka eszén azonban ezen a mérkőzésen sem lehetett túljárni. Nem úgy Petra Belobrkén, akit a második felvonásban egyszer, a záró etapban további kétszer sikerült mattolni, a vége így 6-0 lett a mieinknek.

Mindeközben Észak-Korea sem akar leállni, így egyre közelebb került a továbbjutáshoz. Míg a magyar csapat Új-Zélanddal meccsel a szombati zárónapon, addig a koreaiak Ausztráliával csapnak össze. Az ázsiai gárda veresége esetén lenne esélye Gömöri Csaba együttesének a továbbjutásra.

A helyzet ugyanakkor faramuci is lehet, ugyanis ha az ausztrálok hozzák csütörtöki mérkőzésüket (ami papírforma Szlovénia ellen), akkor amennyiben négy találattal verik Észak-Koreát, úgy az auszik lesznek a világbajnokok. Ha Ausztrália három, vagy kevesebb góllal veri a koreai gárdát, akkor a magyarok jutnak tovább. Ha az ausztrálok nem győzik le Észak-Koreát a rendes játékidőben, úgy az ázsiaiak lépnek szintet.

Eredmény – divízió II-es világbajnokság, A csoport, 4. forduló
Horvátország – Magyarország 0-6 (0-3, 0-1, 0-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik