Média

Terjeszkedik a profession.hu tulajdonosa

Felvásárolta tegnap a profession.hu és a Blikk anyavállalata, a Ringier Axel Springer a balti államok vezető álláskereső szolgáltatóját, a CV Keskus OÜ-t.

A Ringier Axel Springer Media AG csütörtökön bejelentette, hogy egyedüli tulajdonosa lett a CV Keskus OÜ részvényeinek.

A felvásárolt vállalat üzemelteti az észt cvkeskus.ee álláshirdető oldalt, a lett cvmarket.lv oldalt és a litván cvmarket.lt oldalt. Ma az álláshirdetésekkel foglalkozó csoport havonta összesen 1,8 millió látogatót vonz, havonta több mint 6 ezer álláshirdetést közöl, és jelenleg egy közel 1 millió aktív életrajzot (belső forrás) tartalmazó élő adatbázishoz nyújt hozzáférést.

A CV Keskus OÜ-t 2000-ben alapították Észtországban. A vállalat 2004-ben terjesztette ki Lettországra és Litvániára is a tevékenységét. A CV Keskus OÜ tulajdonosa 2007 óta a HeadHunter Group volt. Povilas Kytra, aki immár 10 éve dolgozik a vállalatnál, továbbra is a vezérigazgatói poszton marad – közölték a felvásárlás után.

A tranzakciót követően megszólalt Martis István, a Ringierhez tartozó profession.hu állásportál ügyvezető igazgatója is, aki a felvásárlásból fakadó lehetőségeket emelte ki:

A profession.hu tulajdonosai az akvizíció révén már több mint 25 országban vannak jelen vezető álláspiaci szereplőként. Ez a nemzetközi szinten felhalmozódott tapasztalat és innováció azt jelenti számunkra, hogy a magyar piacon is a legjobb megoldásokat tudjuk meghonosítani, miközben a külföldi álláspiacról is pontos képet kapunk

– mondta Martis.

A Ringier Axel Springer 2014-ben lett a profession.hu tulajdonosa.

Kiemelt kép: Martis István. Fotó: Berecz Valter (archív)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik