Kultúra

A transznemű előadón síró Gáspár Laci és a gonosz energiáktól rettegő Radics Gigi volt az X-Faktor csúcspontja

A szombat esti utolsó X-Faktor válogatóján rögtön egy ismert arc énekelt, Pecija Snjezana aki először  a TV2-n futó Éden Hotel csábítójaként tűnt fel, idén tavasszal pedig Pumped Gabó sorozatában került képernyőre. A külföldön táncosként, itthon pedig műszempilla-építőként dolgozó lány sok nehézségen ment keresztül állítása szerint, ezért is szeretné rendbe tenni az életét az X-Faktor kínálta lehetőséggel. A színpadon Mónika nevű törpespicc kutyájával jelent meg, ami el is terelte jó rendesen a zsűritagok figyelmét, bár mint utólag ByeAlex bevallotta, nem nagyon hitték, hogy a reality-szereplő képes valami kínosnál jobbat előadni. Pedig a kiválasztott Alicia Keys számot odatette rendesen. A zsűri zavarában nem is tudta mit mondjon, ezért jobb híján egymást és önmagukat kezdték el cinkelni, például ilyenekkel:

Jaj, de szép lány, Peti biztos odavan.

Snezi jól el is pityeredett, de nem a szomorúságtól, Pumped Gabó cimbije továbbment négy igennel.

Éden Snjezi (éden snjezi, éden snjezana, éden snezi)
Reality szereplő is jelentkezett az X-Faktorba
Snjezana először az ÉDen Hotelben bukkant fel, aztán Pumpedéknél.

Ezután érkezett egy nonfigu tetkós pék és bróker, Babai Adrián, aki Avicii Addicted To You dalát adta elő béna, de elementáris erejű előadásban, amit Puskás Peti legnagyobb bánatára leintett a többi zsűritag.

Az ilyenkor megszokott sorminta alapján újabb, magáról sokat gondoló énekes érkezett, aki acapellában próbálta elénekelni Siától a Chandeliert, de a valósággal való egyezés annyiban merült ki, hogy a refrénként énekelt

Van, tú, drí

nyomokban hasonlított az eredetire. Utána érkezett még három acapellaművész, de hasonlóan ők is kiestek. Majdnem az ő sorsukra jutott a 16 éves Halász Rebeka is, aki szintén zene nélkül próbálkozott, de szerencséjére Gáspár Laci erősködött egy sort, hogy inkább dallamra énekeljen. Volt is alap a Kodaline – All I Want című számához és a lány remekül el is énekelte. Tovább is ment mint az őszi szél.

Ezután újabb tematikus blokk következett,

  • tetovált szemöldökű
  • egymással akár össze jönni is képes és
  • középkorú inges fiúk

érkeztek a színpadra, mind a három páros rappel készült, de egyiküknek sem termett babér.

Nagyon gagyi volt.

Én titeket nem követnélek.

Ez nem rap.

– ilyen és ehhez hasonló kommenteket kaptak, teljesen joggal.

Aztán megérkezett Pauljucsák Mihály, a 17 éves, vidéken élő, kutyáinak, macskáinak, nyulainak rappelő srác, aki a Black Eyed Peas Pump it című dalával próbálta lázba hozni a zsűrit, akiket Puskás Peti és Gáspár Laci kivételével nem sikerült elkápráztatni. Nem úgy a közönséget, akiknek viszont átment a produkció. A középiskolás srác ugyan nem jutott tovább, de Gáspár Laci arra biztatta, sok dalt dolgozzon fel, mert különlegesen hallja és adja vissza a dalokat.

Aztán érkezett a nap előadója, a 17 éves Tóth Bettina, aki korábban már kipróbálta magát az X-Faktorban, és tovább is jutott a selejtezőkön, majd azért pottyant ki a táborból, mert elfelejtette a szöveget. Rögtön kérdezte is ByeAlexet, hogy

Nem ismersz fel?

Majd miután minden zsűritag fejben összerakta ki a lány, egyik döbbenetből a másikba estek, ugyanis olyan elementáris erejű rap-screaming metal mashupot tolt, hogy

Radics Gigi egyenesen félt tőle, mert gonosz energiái vannak.

Ennek ellenére három igennel továbbment, bár Gáspár Laci haragudott magára, hogy ez tetszik neki.

https://www.instagram.com/p/BZZN6y7HW1G/

Ezután érkezett egy újabb korábbi próbálkozó, Gulyás Roland, akit tavaly Puskás Peti a táborban kiszavazott, mivel helyette a később az élőshow-ból kizárt Petics Kristófnak szavazott bizalmat. Az azóta néhány kiló izmot magára pakoló srác láttán a mentorok poénkodtak is egy sort, hogy

Jöttél, hogy agyonverd a Puskást?

A mentorok persze őt is továbbjuttatták, bár Gáspár Laci nem volt elragadtatva az izmos virágárus láttán, mert szerinte borzasztó volt, ahogy rikácsolt.

Aztán jött a Florian kvintett, aminek a frontembere nem tudta felsorolni a tagok neveit. Ennek ellenére ők is továbbjutottak, ahogy Barna Martin is, aki egy

csicskalángos

volt ByeAlexnek, mert nem nézte ki az egyszerű srácból, hogy csodálatos hangja van. Ahogy az örmény David Verdanovnak is, vélhetően ő fogja az idei szériában azt a cukiságfaktort, amit tavaly Dmitrij Gorbunov képviselt.

Újabb fiatal következett, a 17 éves Lengyel Anna, akit ByeAlex kiforratlannak ítélt, de a három másik mentortárs továbbszavazta. Rékasi Dezsőnél, Gáspár Laci borbélyánál viszont már nem volt kérdés, egyértelmű volt a továbbmenetele. Jöttek csöndes kamaszok, ByeAlex meg is kérdezte tőlük, hogy

Baj van fiúk?

A London Kids egy Killers/Fall Out Boy hangzású saját dallal érkezett, üde színfolt volt, tovább is mentek.

Az est fénypontja Lakatos Zoltán Nikol volt, a transznemű énekes, aki szeretne példaképére,  NicoleScherzingerre hasonlítani, előadta a Titanic betétdalát magyarul, amin Gáspár Laci teljesen elérzékenyült, ami talán még az énekest is meglepte. Egy igen szavazattal is megkínálta a borzasztó előadást, amit ByeAlex poénnak gondolt, így maga is így tett. Puskás Peti természetesen okkal kiborult, bár innentől elszabadult az őrület.

Puskás Peti mindenre igent mondott, egy hihetetlen Sipos F. Tamás feldolgozásra, egy közhelyes Kabaréból hozott dalbetétére (amire még egy vicces belső monológot is vágtak), egy szörnyű Fiesta számra, és még jó néhány másik előadásra. A mentortársak egy ideig értetlenkedtek ezen egy sort, majd Gáspár Laci is felült erre a vonatra, és az őrület derekán három senior indulót is sikerült továbbjuttatni, akik inkább cukik, mint tehetségesek voltak.

Majd jöttek az Udvarias Tömeggyilkosok, akik télapónak öltözve gitárt törtek a színpadon, de furcsa performanszuk végül mégis átment, bár Radics Gigi nemmel szavazott rájuk. A zenekar frontembere egyébként már szerepelt az X-FaktorbanHörcher László akkor Tóth Gabit pécézte ki, miután az leállította a produkcióját. Akkor ezt mondta:

Tóth Gabi, neked az a szerencséd, hogy nem vagyok a faterod, mert ha a faterod lennék, egy egész gitárboltra való hangszert vernék szét a hátadon!

Ebben a felállásban viszont átment a zene, bár az

Idióta, idióta

szövegű dal nem egy nagy eresztés. Mindenesetre ő is meglepődött, van tovább.

A végére még érkezett egy asszonykórus is, akiktől Puskás Peti teljesen megőrült, brékelt a színpadon, rázta a fenekét a néniknek, a mentorok pedig csak azért szavazták be őket, hogy társuk ha az együtteseket kapja, szenvedjen majd a 17 kedves asszonnyal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik