Szórakozás

Nehéz eldönteni, hogy a vudubabázó énekes vagy a ByeAlex-imitátor volt az X-Faktor mélypontja

Az első válogató a legtrashebb karaktereket gyűjtötte csokorba, és ByeAlex majdnem otthagyta a mentortársakat.

Az első és legfontosabb kérdés minden új évad esetében, hogy

Lesznek hülyék az X-Faktorban?

Még szép. Az RTL Klub nyilván nem hagyná ki a ziccert, arról nem is beszélve, hogy a műsor dramaturgiája pont ezt követeli meg, az első pár adás az instant libabőrt okozó, valóban aranytorkú énekesek mellett a magamutogató, de kevéssé tehetséges, a zsűritagokat és a műsort lenéző, emiatt magukat kiröhögtető, vagy éppen a valódi lúzerek és zenei tudást nélkülöző versenyzőkről szól.

A műsor nem is teketóriázott, egy közepesen hosszúra nyújtott termékelhelyezés keretében a leköszönő műsorvezető, Istenes Bence összefoglalta ugyanezeket Kiss Ramónának, majd lassítva láthattuk bevonulni a mentorokat, amiből Puskás Peti szélfújta hajára volt illendő odafigyelni, valószínűleg viszontlátjuk még GIF-ekben. Ezután rögtön meg is érkezett az első furcsa páros, Anita és Carmen a.k.a. A karibi lányok, akik – most figyelj – előadták az UFO méltán elismert slágerét, a Karibi partit, amit közvetlenül Puskás Peti one man show-ja követett: először körbetáncolta mentortársait, majd kérdőn nézett a lányokra azzal, hogy

Ezt nem értékelik a faluban???

A két lány ismét állatorvosi lova azon szereplőknek, akiknek nem szólt senki az ismerőseik közül, inkább ne egy országos televízióban égessék magukat. Ők még a szerethető lúzer kategóriba tartoztak, nem úgy, mint Jácint Olivér „üzletember”, aki még külön kisfilmet is kapott arról, mennyire menő, hogy aztán Demjén Rózsi Jégből vagyokját úgy adta elő, hogy közben folyamatosan exkuzálta magát.

Vegyétek feljebb a mikrofon hangját!

Mondtam, hogy be vagyok rekedve bazdmeg!

A csúfondáros távozás után pedig akadt még egy utolsó ötcsillagos kifakadása:

A büfés néni túl hideg vizet adott!

Utána újabb „erős” versenyző érkezett, Zsanett, aki saját bevallása szerint

Nem mérhető semmilyen mércével

Majd előadta az Erdő, erdő című népdalt, mert  szerinte jó az erdőben sétálni a kutyájával. De még mindig nem ő, hanem az őt követő lány énekét titulálták a nap legrosszabjának, és ByeAlexegy vemhes orrszarvú vajúdásához hasonlította.Pedig volt még durva jelentkező, aki a mentori székben először helyet foglaló Radics Gigi egyik dalát választotta, de minek. A zsűritag nem meglepő módon csak a választást tudta dicsérni, mást nem tudott ugyanis. Kíváncsi vagyok, vajon milyen mentor lesz belőle, az már most látszik, hogy nem a túlérzékeny, hiperextrovertált naiva szerepét játssza majd, mint Tóth Gabi. Ettől még valószínűleg ő lesz a jófej csaj, bár amikor kellett, nem fukarkodott a negatív jelzőkkel.

Hozzá hasonlóan az új műsorvezető, Kiss Ramóna sem volt gyakorta műsorba vágva, bár mivel a szett mögött, a kéztördelő rokonokkal nem az ordenáré prosztóhumort képviseli, mint Istenes, jelenlétének kihagyása érthető.

Közben majdnem eltelt a műsoridő fele, és ekkor láttuk csak az első továbbjutót, a felvidéki Valensky Miriamot, aki nem énekelt brutálisan nagyot, de pont olyan típus, akire lehet történetet fűzni majd az élő show alkalmával. Ennél a produkciónál látszott leginkább, mennyire más lesz Kis Ramóna szereplőkhöz való hozzáállása, ugyanis az énekes elpityeredő fiúját előbb ölelgette, majd fejbúbon puszilgatta. Ezután érkezett egy brutális produkció, Bofleus Julianna tört magyarsággal, félénken előadta, hogy a brüsszeli zeneakadémián végzett és egy saját szerzeményt szeretne előadni. Amit ezután csinált, azt senki sem látta jönni, Puskás Peti röviden úgy értékelte, hogy a lánynak

Sikerült összefoglalni a zenetörténet elmúlt 2500 évét.

Az első állva tapsolás. Fotó: RTL Klub

A dal ugyanis egy sima énekként indult, majd hirtelen bronxi afro rappereket megszégyenítő rapbetétbe csapott át, hogy a tökéletes döbbenet érdekében aztán operával zárta az egészet. Természetesen ő is négy igent kapott. Ezután jött néhány újabb továbbjutó, egy ördögi kamasz, egy őrült taxis, aki Queent énekelt, egy gitáros arc, és még két széphangú lány.

Az ezután érkező rapper viszont kiakasztotta a mentorokat, főleg a fekete mágiától és a rontásoktól félő Gáspár Lacit, ugyanis MC Csipi egy woodoo-babára írta fel a zsűritagok neveit, megfenyegetve őket, hogy átka eléri őket, ha nem kerül be a műsorba. Sokáig viszont nem jutott,

Pisi, kaka – woodoo baba

művészi magasságú sorokat tartalmazó dalát nem sokáig hallgatták, a mentorcsapat férfitagjai szépen kivitték a stúdióból az összes cuccát, woodoo babástul, kötőtüstűl.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Jött aztán a Catchy Workshop, amelynek dobosa maga a két lábon járó apokalipszis, mind dumájával, mind megjelenésével. A mulatós hardcore-t képviselő banda ennek ellenére simán továbbment. Ezután ByeAlex robinzonádja következett, Domján Dénes személyében egy ByeAlex-imitátor érkezett, aki írt egy nótát, a Kedvesem szellemiségét megidézve. A ciki előadásnak végül Radics Gigi vetett véget, ám nem a srác kipécézése, hanem az igazi ByeAlex savazása kezdődött, aki teljes mértékben besértődött, a produkcióból való távozással fenyegetőzött, majd elutasítóan hisztizett, hogy ne oltogassák.

A kicsit műbalhé szagú történetet majdnem a következő előadó szívta meg, mert a mentorok nem is tudtak rá figyelni egészen, ezért is engedték tovább könnyű szívvel a következő körbe. A műsor végére viszont kicsit elcsitultak a kedélyek, követezett még három továbbjutó, majd a végefőcím.

Folytatás jövő héten, vélhetően hasonló szellemben.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik