Kultúra

Ha nincs két nagyothalló hölgy, a Kacsamesék főcímzenéje is más lenne

1986 tavaszán a Los Angeles-i South Beverly Drive egyik apartmanjában a feltörekvő dalszerző, Mark Mueller elővette kazettás hangrögzítőjét, Roland Juno 1 szintetizátorát és erősen a kacsákra gondolt. A Disney ugyanis éppen főcímzenét keresett új rajzfilmsorozatának, a DuckTales-nek, vagyis a Kacsameséknek.

Az elvárásuk valami olyan szöveg és dallamvilág volt, ami jól kiegészíti azt az energiát, amit a tini Indiana Jones-szerű kacsás sorozat képvisel, plusz “ragadós” legyen, mint egy popdal a rádióban és ne “tipikus rajzfilmságer” legyen.

Muellert az ügynöke sem biztatta sokkal, ugyanis az azt megelőző időszakban olyan ismert előadók, mint George Benson, The Captain & Tennille, Syreeta Wright vagy Lou Rawls készítettek betétdalokat, az akkor 30 éves dalszerző pedig korábban demószámok leadásáig jutott, így nem neki állt a zászló ezúttal sem.

Mark Mueller. Fotó: Vanity Fair

A szerző pont emiatt teljesen elengedte magát, nem feszült rá a szövegírásra sem, és az egész dalocskát 45 perc alatt össze is pattintotta.

Ráadásul mint utólag elmondta, olyan hangos lehetett, amilyen csak akart, ugyanis szomszédai, Fern és Evelyn, a két idős hölgy elég rosszul hallott, ezért senki sem szólt rá Muellerre, hogy hangosan Woo-hoo-zik otthonában.

A szerző azonnal be is mutatta a Disney zeneszerzőinek a kész művet, akik belehabarodtak. Ha azt hinnénk, ezután a szegény ember legkisebb fia elnyerte a mesebeli királynő kezét, tévedünk, Mueller mindössze 1250 dollárt (mai árfolyamon kb. 350 eze forintot) kapott. Akkor gyorsan hozzátették, hogy ezt is csak akkor, ha az első adás lemegy adásban.

A projekt azonban létrejött, és a zeneszerzőt sem felejtette el a Disney, később a Chip és Dale – A Csipet Csapat főcímét is ő írta.

A Kacsamesék egyébként 30 évvel az első rész bemutatása után rebootot kap, most hétvégén indul az új szezonja, amelyben a jól ismert karakterek mindegyike visszatér majd, azaz Dagobert McCsip, Donald kacsa, Niki, Tiki, Viki és Webby, Eduháp, Kvák kapitány, Szaki Dani és még a Beagle Boyok is.

Az új verzió magyarul így fog szólni:

Forrás: Vanity Fair

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik