Nagyvilág

„A lövész a klubban halott” – véget ért az orlandói dráma

A sérültek és az esetleges áldozatok száma még nem ismert, de a rendőrség szerint "tömeges sebesülés" történt abban az orlandói melegbárban, ahol szombat éjszaka nyitott tüzet egy ismeretlen. A támadó túszokat ejtett, majd eddig ismeretlen körülmények közt meghalt.

Véget ért a túszdráma a floridai Orlandóban, ahol helyi idő szerint szombat éjszaka egy melegek által látogatott éjszakai klubban kezdett lövöldözni az egyelőre ismeretlen támadó, majd túszokat ejtett a szórakozóhelyen. Az orlandói rendőrség reggel a Twitter-oldalán azt közölte, „a lövész a klubban halott”. A rendőrség azt is megerősítette, hogy a tűzszerészek egy „irányított robbantást” hajtottak végre. Korábban arról érkeztek hírek, hogy a támadónál bomba van.

Szemtanúk szerint a támadó hajnali 2 körül lépett a klubba, és nyitott tüzet az ott szórakozókra. A támadás után nem sokkal a Pulse Club nevű intézmény Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, amely szerint „Mindenki kifelé a Pulse-ból és futás!”.

A hivatalos közlés szerint „tömeges sebesülés” történt, és a szemtanúk is arról számoltak be, hogy nagyon sok a sebesült, akik közül sokat az utcán láttak el a mentők. A közösségi média különböző felületein olyan fotók és videofelvételek jelentek meg, amelyeken rendőrségi és mentő járművek láthatók a bár környékén, illetve számos lövést is lehetett hallani. A rendőrség felszólított mindenkit, hogy hagyja el a környéket.

A támadás nem sokkal az után történt, hogy ugyancsak Orlandóban egy koncerten a 27 éves Kevin Loibl lelőtte Christina Grimmie-t, a The Voice című tehetségkutatóban feltűnt 22 éves énekesnőt, aki a kórházban belehalt sérüléseibe. Mivel a támadó is meghalt, egyelőre csak találgatni lehet, mi volt az indítéka.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik