Nagyvilág

Lövések és túszejtés egy floridai melegbárban

Lövések dördültek helyi idő szerint szombaton éjszaka 2 óra körül a floridai Orlandóban egy éjszakai melegbárban, szemtanúk szerint többen megsérültek. Az ismeretlen támadó valószínűleg még a bárban van, és túszokat is ejtett. Egyes, meg nem erősített hírek szerint bomba is van nála. Az AP hírügynökség jelentése szerint mindenesetre a helyszínre kiszálltak a tűzszerészek is, a rendőrség pedig azt közölte, hogy “irányított robbantást” hajtottak végre.

A támadás után nem sokkal a Pulse Club nevű szórakozóhely Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, amely szerint „Mindenki kifelé a Pulse-ból és futás!”A közösségi média különböző felületein fotók és videófelvételek jelentek meg, amelyeken rendőrségi és mentő járművek láthatók a bár környékén, illetve számos lövést is lehetett hallani. A rendőrség felszólított mindenkit, hogy hagyja el a környéket.

A támadás nem sokkal az után történt, hogy ugyancsak Orlandóban egy koncerten a 27 éves Kevin Loibl lelőtte Christina Grimmie-t, a The Voice című tehetségkutatóban feltűnt 22 éves énekesnőt, aki a kórházban belehalt sérüléseibe. Mivel a támadó is meghalt, egyelőre csak találgatni lehet, mi volt az indítéka.

Olvasói sztorik