Nagyvilág

Kardos támadót lőttek le egy svéd iskolában

Maszkban rontott rá az intézményben tartózkodókra, majd kardot rántva űzött tanárt-diákot. Egy lány beszámolt róla, ahogy végigüldözte egy folyosón. Ő túlélte, de három ember, köztük a támadó nem.

Három ember meghalt, három megsérült, miután egy maszkos férfi késsel rontott be egy iskolába Svédország nyugati részén – tudósít a The Local helyi kiadása. A támadót meglőtték, sebesülésébe a nap folyamán belehalt.

A Guardian arról ír, hogy a rendőrség arról kapott bejelentést, hogy egy karddal felfegyverkezett, maszkos férfi jelent meg az épületben és rátámadt valakikre az iskola étkezőjénél. A helyi kórház kommunikációs vezetője arról számolt be, hogy egy súlyosan sérült ember érkezett hozzájuk, később ők is négy sérültre módosították az információt (az egyikük időközben életét vesztette).

A tanárunkat leszúrta

A BBC szerint egy tanárt és egy diákot megölt, két embert súlyosan megsebesített a 21 éves támadó. A két sebesült egy 11 és egy 15 éves diák. Szemtanúk szerint nagy káosz volt a Göteborg környéki iskolában, a diákok sikítva menekültek. A kiérkező rendőrök két lövést adtak le, egy leterítette a támadót, aki súlyosan megsérült. Az egyik diák így számolt be a történtekről:

A teremben voltam az osztályommal, amikor az egyik osztálytársam nővére felhívta őt, hogy figyelmeztesse, egy gyilkos van az iskolában. Be is zártuk a terem ajtaját, de a tanárunk még mindig kint volt a folyosón. Figyelmeztetni akartuk, szóval páran közülünk kimentek, és akkor láttam a gyilkost, egy maszkot viselt és kard volt nála. A tanárunkat leszúrta. A gyilkos üldözni kezdett, berohantam egy mások terembe. Ha nem futottam volna el, megölt volna. Nagyon félek. Mindenki fél.

Más diákok a mészárlás előtt még fotózkodtak a rohamsisakba, bő bőrkabátba, és Darth Vader-szerű maszkba öltözött elkövetővel, a Dageny Nyheter svéd lap képet is közzétett erről. A svéd miniszterelnök, Stephan Löfven délután Trollhättanba utazott és “Svédország fekete napjának” nevezte a történteket. Részvétét nyilvánította ő, és Anders Ygeman belügyminiszter is.

Közben a rendőrség házkutatást tartott a feltételezett elkövető otthonában és fontos bizonyítékokat leltek. A tett okát még nem derítették ki.

Trollhättan egy nyugatsvéd kisváros, Göteborg-tól 75 kilométerre északra fekvő 50 ezres iparváros.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik