Közélet

Karddal hátba szúrtak egy magyar férfit Kanadában

Az áldozat elvérzett, a tettest elkapták. A háttérben családi viszály állhat.

Felesége szeme láttára karddal szúrtak hátba egy magyar fiatalembert Kanadában – tudta meg a Blikk. A 43 éves Cs. Zsolt az orvtámadás után a helyszínen elvérzett, támadóját, Yacine Zouaoui-t a bíróság a napokban bűnösnek találta. Büntetéséről később döntenek.

A lap azt írja, a 23 éves gyilkos és magyar áldozata egymástól pár háztömbnyire laktak, a két család pedig régóta viszálykodott egymással, mert Zouaoui (akinek édesanyja szintén magyar) állítólag meglopta Cs. Zsolt egyik rokonát. A gyilkosság napján a félig magyar, félig algériai férfi a kabátja alá rejtette a kardját. Amikor a magyar házaspár felment az ajtóhoz vezető lépcsőn, Zouaoui Cs. Zsolt hátába döfte a fegyvert.

A gyilkos azzal védekezett a bíróságon, hogy Cs. Zsolt egy fegyvert akart elővenni, pedig az áldozat valószínűleg csak a kulcsait kereste.

Yacine Zouaoui – ritka név?

Úgy tűnik, nem, a Facebookon tucatjával találhatóak ilyen nevű felhasználók. Van köztük sikeres zenész is – a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, 2011-ben 19 éves magyar származású fiatalemberre nem sikerült ráakadni. A gyilkosságról 2012-ben már hírt adtak a helyi lapok, de akkor még nem figyelt fel rá a magyar média. A vezetéknév kiejtése amúgy kb. a zovi-zoui alakok között van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik