Közélet

Díszkarddal vágott apja arcába egy fiatal Hajdú-Biharban

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 07. 03. 11:22

Gyermeknevelési kérdéseken vesztek össze. Az ügyészség szerint könnyen végződhetett volna tragédiával az eset.

Vádat emelt az ügyészség egy 26 éves fiatal ellen, aki tavaly júliusban, Balmazújvárosban egy díszkarddal megsebesítette édesapját. A támadónak emberölés kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a fiatal évekkel korábban elköltözött édesapjától, mivel gyakran veszekedtek, ráadásul az idősebb férfi többször bántalmazta fiát. Gyermeke – bár haragudott rá – sosem fordult szülője ellen, sérelmeiről csak testvéreinek beszélt.

A kis híján tragédiába torkolló veszekedés délelőttjén az idősebb férfi felkereste a fiát, hogy szóvá tegye, szerinte rosszul neveli a kisfiát. Az érintettek kiabálni kezdtek egymással, melynek az lett a vége, hogy a vádlott elviharzott otthonról. Mire hazaért, gyermeke már nem volt ott, a nagyapa magával vitte.

A fiatal apa dühbe gurult emiatt, majd elment barátnőjéhez, és leemelte a falon lógó, 48 centiméter pengehosszúságú díszkardot. Azt mondta párjának, most megy, és visszaszerzi a fiát. Amikor odaért apja háza elé, kiabálni kezdett, ekkor gyermeke kijött az ajtón. Azt kérte tőle, hogy menjen vele haza. De a gyerek nem akart. Ezután kijött a fiú nagyapja is, aki közölte, nála jobb helyen van.

A vádlott apja kijelentése miatt még haragosabb lett, végül bement az udvarra, előkapta a kardot és támadt. A férfinak sikerült ellépnie előle, de a penge még így is megsebesítette, csontig hatoló vágást ejtett az arcán. A vitát az erősen vérző nagyapa élettársa próbálta leállítani, de nem sikerült. A fiatal ismét meglendítette a kardot apja fejénél, és halántékon találta őt, majd elment.

A sérültet a kórházban megműtötték, súlyos állapotban volt. Az ügyészség álláspontja szerint a fiatal – tekintettel az elkövetés eszközére, különösen annak méretére, az erőbehatás kétszeri voltára és a megcélzott testtájékra, valamint a vádlott indulati állapotára és kijelentéseire –  életveszélyesen megsebesíthette, de akár meg is ölhette volna szülőjét.

Az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoztak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.