merkel(1)(210x140).jpg (Array)
Külföld

Nagy arányban támogatják a németek a menekülteket

Farkas Csilla
Farkas Csilla

felszerk. 2015. 09. 04. 12:01

85 százalékuk gondolja úgy, hogy meg kell teremteni a legális beutazás lehetőségét, hogy megkíméljék a menekülteket az út veszélyeitől.
Korábban a témában:

A németek 59 százalékának nincsenek félelmei a menekülthullám miatt és több mint 90 százalékuk támogatja a menekültek EU-tagállamok közti elosztását kvóták alapján – derült ki az ARD német közszolgálati televízió felméréséből. A kutatás szerint a németek 38 százaléka aggódik a menekültek nagy száma miatt, a volt NDK területén élők 46 százalékának körében van aggodalom.

Ugyanakkor a németek 86 százaléka támogatja vagy kívánja támogatni pénz- vagy egyéb adománnyal a menekülteket, kétharmaduk pedig önkéntes munkával. 85 százalékuk szerint meg kell teremteni a legális beutazás lehetőségét, hogy a menekülteket megkíméljék az EU-ba vezető út veszélyeitől.

A felmérés eredménye szerint a németek fele gondolja úgy, hogy a hatóságok fellépése nem megfelelő az idegenellenes zavargások és a menedékkérőket befogadó szállások elleni támadásokkal szemben. A németek 37 százaléka vélte úgy, hogy Angela Merkel kancellár eddig megfelelően kezelte az ügyet.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.