Nagyvilág

A legijesztőbb gányolás, amint valaha látott

A kínai építőipar szolgált már pár szörnyű, vagy szörnyen életveszélyes megoldással az elmúlt években, de ez minden eddigin túltesz.

Láttunk már olyat, hogy egy kínai lakótelep építésekor kifelejtették az ablakokat és ahova nem jutott, oda rajzoltak párat, ami leginkább vicces (kivéve, ha nekünk kéne beköltözni az ablaktalan lakásokba). Vagy amikor egy várostervezési hiba miatt egy többsávos útba belenyúlva húztak fel egy lakóházat, elektromos vezeték köré húztak fel egy házat, és hungarocellből építettek falakat (ami már nem tűnik túl biztonságosnak)

Gányolásból is találkoztunk pár érdekességgel, amelyek egy része csak simán nevetségesen vicces (mint ezek), vagy kifejezetten életveszélyes (mint ez a flexből összetákolt láncfűrész).

Amikor viszont a gányolás találkozik a kínai építészettel, az alábbi képeken látható rettenetet kapjuk. A fotók Jinan városában készültek, egy lakóházat ábrázolnak, ahol szupergányolós megoldással oldották meg a repedező betonoszlopok problémáját. Szigetelőszalagokkal.

 

Hiszen mi is lenne jobb megoldás az egyértelműen életveszélyessé vált vasbeton elemek szétesésének megakadályozására, mint körbetekerni szikszalagokkal, és a jól végzett munka örömével továbbállni. Probléma megoldva, veszély elhárítva, mindenki megnyugodhat.

A Shanghaiist beszámolója szerint azonban a környéken lakó embereket nem nyugtatta meg a „kreatív” megoldás, és „nyugtalanul sétálnak el az épület mellett”. A képeket látva mi azon csodálkozunk, hogy egyáltalán el mernek sétálni a ház mellett.

 

A helyi kormányzat egyébként a helyi újságíróknak azt mondta a képek elterjedése után, hogy a szikszalagokat „ideiglenes megoldásként” alkalmazták, ezzel akadályozva meg, hogy a letöredező betondarabok az utcára hulljanak, és felszólították az épület karbantartását végző céget, hogy minél hamarabb javítsák ki a hibát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik