Nagyvilág

Tovább tartják fogva a prostibotrányba keveredett DSK-t

Meghosszabbították a volt IMF-vezér fogva tartását.

Huszonnégy órával meghosszabbították Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatójának a fogva tartását kedd este, akit napközben vett őrizetbe az észak-franciaországi Lille ügyészsége egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében. Strauss-Kahnt kedden egész nap nyomozók hallgatták ki Lille csendőrlaktanyájában, ahova este három vizsgálóbíró érkezett.

DSK-t saját kérésére hallgatták ki azokkal a párizsi és washingtoni szexpartikkal kapcsolatosan, amelyeken a részvételét már korábban nyilvánosan beismerte. Prostituáltak szolgáltatásainak igénybevételét nem tiltják a francia törvények, az ügyészség Strauss-Kahnt azonban üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészességgel és hűtlen kezelés bűntettével gyanúsította meg. Azt feltételezi: a volt IMF-vezér tudott arról, hogy a szexpartikat és a prostituáltak utazásait nagyvállalatok számláiról finanszírozták.

Az úgynevezett Carlton-ügyben eddig nyolc személy ellen emeltek vádat, köztük Jean-Christophe Lagarde, Lille rendőrfőkapitánya ellen. A gyanú szerint helyi vállalkozók prostituáltakat közvetítettek Strauss-Kahnnak, aki a Lille-i főkapitány társaságában vett részt a luxusszállodákban rendezett partikon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik