Nagyvilág

Újabb szexbotrányba keveredett Strauss-Kahn

Egy, az észak-franciaországi Lille városában működő prostituálthálózattal kapcsolatban kérdezi ki a rendőrség a Nemzetközi Valutaalap volt vezetőjét.


Fotó: AFP

Újabb szexbotrányba keveredett Dominique Strauss-Kahn: egy, az észak-franciaországi Lille városában működő prostituálthálózattal kapcsolatban kérdezi ki a rendőrség a Nemzetközi Valutaalap volt vezetőjét – számolt be internetes oldalán a Reuters hírügynökség. Egy helyi napilap, a La Voix du Nord szerint Strauss-Kahn 48 órás őrizet és kihallgatás elé néz.

Úgy tudni, a nyomozók figyelmének középpontjába került prostituálthálózat a lille-i Carlton luxushotelbe közvetített lányokat. Az ügyben több üzletember, sőt rendőrtiszt is érintett. Többeket közülük már le is tartóztattak.

Egy francia építkezési cég vezetőségi tagját nemrég elbocsátották, miután kiderült, hogy a vállalat pénzén bérelt prostituáltakat, akik párizsi és washingtoni szexpartikon vettek részt, ahol állítólag Strauss-Kahn is megjelent.

Az IMF volt vezetőjének ügyvédje korábban azt mondta: kliense azt hitte swingerbulikra hívták, ezért nem volt oka azt gondolni, hogy prostituáltakkal van dolga. Ráadásul Franciaországban nem tiltott a velük való érintkezés – közölte.

A szocialista politikust korábban Nicolas Sarkozy francia elnök legesélyesebb kihívójaként tartották számon az elnökválasztások előtt. Strauss-Kahn azután távozott a közéletből, hogy 2011 májusában letartóztatták egy New York-i hotel szobalánya ellen elkövetett nemi erőszak kísérlete miatt. A vádat augusztusban ejtették, ám jelenleg a nő polgári peres úton akar elégtételt venni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik